Zoals iedereen wel weet hebben we door de jaren heen een behoorlijk leerzaam en rijk archief aan artikelen opgebouwd. Dat met het groeien van die database de zaken ook onoverzichtelijker worden en moeilijker terug te vinden zijn is niet vreemd. Er was zowaar een wildgroei aan categorien ontstaan en we zijn nog lang niet van plan te stoppen met het delen van kennis. Om deze redenen hebben we de afgelopen maanden achter de schermen gewerkt aan een nieuwe en meer dynamische website, die niet alleen onze rijke database aan artikelen eer aan doet, maar ook doordrenkt is van de nieuwste mogelijkheden en zelfs toekomstbestendig is. Verkijk je er dan ook niet op, want dit is slechts het begin van een nieuwer en completer KoiQuestion.
Wanneer je over een bepaalde vakterm hoovert met je cursor zoals ‘sumi‘ of ‘Kohaku‘ dan verschijnt een tiptool met een korte uitleg over deze term
Om niet te hard van stapel te lopen zullen we in de komende tijd de nieuwe functionaliteiten en mogelijkheden een voor een introduceren. Een elftal aan10 zaken waarvan ik vind dat je deze nu al moet weten over de basis-functionaliteiten van de nieuwe website heb ik hieronder even opgesomd:
- Nieuwste artikelen vind je bovenaan in een zogenaamde slider.
- KoiQuestion heeft nog 10 hoofdcategorien; hier en daar met enkele subcategorien. Hierover later meer.
- De artikelen worden nog steeds chronologisch weergegeven op de website, maar nu per categorie; eigenlijk zoals je dat inmiddels ook gewend bent van nieuws websites zoals NU.nl
- Normaliter staan naast de Slider nog de drie daaropvolgende artikelen. Wanneer een bepaald item HOT is zoals een Koi Show of Koi Hunt, kunnen we instellen dat je in betreffende week hier het laatste nieuws in die categorie kunt vinden.
- De lay-out van de website is breder geworden waardoor een artikel prettiger leest en ook video’s groter kunnen worden weergegeven voor nog meer detail van de HD video’s die we maken.
- De leesbaarheid van artikelen is ook geoptimaliseerd voor de smartphone en tablet, maar oogt ook op een desktop een stuk vriendelijker en prettiger voor het oog.
- Je kunt reacties plaatsen met je Facebook account. Hiervoor vind je een inlog button in de sidebar wanneer je niet al ingelogd bent op Facebook. We staan alleen Facebook comments toe omdat dit erg veel zogeheten SPAM scheelt en ook vervelende anonieme reacties tegengaat. We houden het graag relevant en respectvol.
- Wanneer je over een bepaalde vakterm hoovert met je cursor zoals ‘sumi‘ of ‘Kohaku‘ dan verschijnt een tiptool met een korte uitleg over deze term. In dit geval respectievelijk ‘zwart’ en ‘witte Koi met rode patronen’. Dit zorgt er voor dat we niet in iedere artikel elke term hoeven toe te lichten en daarmee leesbaar houden, terwijl het zonder al te veel moeite te begrijpen is voor de minder gevorderde hobbyist. Je mag 2 keer spieken, daarna moet je het weten :-P. Het is overigens browserafhankelijk of er bijvoorbeeld een stippellijn onder deze woorden verschijnt of helemaal niets.
- Sommige terminologie hebben we al wel verder uit de doeken gedaan en behoudens een tiptool kun je hierop ook doorklikken naar een volledig artikel over dit onderwerp.
- Het menu is een essentieel onderdeel van de nieuwe website. Via nieuws kom je bij de hoofd en subcategorien in een klik. Ook worden er enige artikelen aanbevolen. Later zullen hier waarschijnlijk de laatste series per categorie getoond worden.
- Binnen iedere hoofd- en subcategorie kun je je verder verdiepen in het onderwerp. Hier worden alle artikelen binnen een bepaalde categorie getoond en zolang je naar beneden scrolt en er zijn artikelen beschikbaar, zullen deze automatisch verschijnen.
Zoals gesteld is dit slechts het begin. Je ziet reeds andere menu-items dan je gewend bent en daar zullen binnenkort nieuwe functionaliteiten verschijnen die leerzaam en inspiratievol zijn. De website is nog lang niet perfect en we zullen voortdurend verbeteringen aanbrengen.
Daarbij hebben we ook jou hulp nodig
Daarbij hebben we ook jou hulp nodig; want ondanks dat we de website in diverse browsers en ook mobiele besturingsprogramma’s hebben getest, kan het altijd zijn dat dit bij jou net even iets anders is of niet lekker werkt. Schroom dan niet en laat het ons weten per mail of via contact. Samen vormen we het kloppend hart van de gemeenschap die Nishikigoi heet, samen maken we de hobby beter. Have fun!