KOI 2000 organiseert samen met Wageningen Business School, onderdeel van Wageningen Universiteit & Research centre, de eerste Nederlandse TOPcursus Koi. De tweedaagse cursus (7 mei 2011 in Wageningen en 14 mei in Valkenswaard) biedt de nieuwste kennis uit wetenschappelijk onderzoek van Wageningen UR en andere professionals uit dit interessante werkveld, in duidelijk en goed te begrijpen taal en direct toepasbaar op de praktijk. Deze TOPcursus is bedoeld voor iedereen die meer uit de hobby wil halen en de beste verzorging aan zijn koi wil bieden. De kennis wordt aangeboden op HBO-niveau.
De TOPcursus zal diep ingaan op belangrijke zaken over het houden van koi en zal bestaan uit lezingen en practica. Zaken die aan bod zullen komen zijn o.a. waterkwaliteit, filtratie(technieken), voeding en gezondheid. Daarnaast zullen ook aspecten rond de aanschaf van koi behandeld worden en is er een rondleiding over een grote kwekerij. Verder leert u, door onder meer een demonstratie, hoe het voortplanten van koi in zijn werk gaat.
De cursus is zo opgesteld dat er veel ruimte geboden wordt voor vragen van de deelnemers. Er is veel tijd beschikbaar om eigen problemen en uitdagingen aan de sprekers voor te leggen en te netwerken met andere geïnteresseerden in de hobby. De cursus vindt op 7 mei plaats in Wageningen en op 14 mei in Valkenswaard en de cursuskosten bedragen € 545,- p.p. Dit is inclusief cursusmateriaal, koffie en thee en lunches. Het is daarmee weliswaar het meest expensieve evenement op het gebied van Koi dat ooit werd georganiseerd in Nederland; ik ben ervan overtuigd dat de content ook tot de meest leerzame zal behoren. Hieronder het prgramma:
PROGRAMMA
Dag 1, 7 mei 2011
2 dagdelen
Koi nationaal en internationaal
Stefan Koster, Arts & Ants
Algemene informatie over de nationale en internationale koisector, informatie over de laatste ontwikkelingen binnen de sector en waar men op dient te letten bij de aanschaf van koi.
Gezondheidsmanagement
Karin van de Braak, Sustainable Aquaculture Solutions
Wat is er allemaal van invloed op de gezondheid van koi en hoe kan men vissen in optimale gezondheid houden.
Waterkwaliteit en duurzaamheid
Ep Eding, Wageningen UR – Aquacultuur en Visserij
Waterkwaliteit; integratie van systemen, wat te doen met afval en het gebruik van algen.
Filtratietechnieken
Rene Remmerswaal, Aquaculture Consultancy & Engineering
Wat zijn veelgebruikte systemen? Wat voor fouten kunnen er voorkomen bij filters en wat zijn de effecten hiervan? Welke factoren zijn van invloed op het filter en wat is denitrificatie precies.
Discussie
Discussie met professionals en deelnemers aan de hand van stellingen en vragen.
Dag 2, 14 mei 2011
2 dagdelen
Visvoeding
Expert op het gebied van visvoeding
Welke nutriënten zijn van belang in visvoeding en wat zijn de effecten van verschillende nutriënten? Verder wordt er ingegaan op de basisbehoefte van vissen.
Visteelt en rondleiding kwekerij
Jan van Mechelen, Viskweekcentrum Valkenswaard
Een rondleiding op Viskweekcentrum Valkenswaard, met een demo en presentatie over voortplanting bij karpers.
Visziektes
Tim Barbé, Koidokter voor Belgie en Zeeuws-Vlaanderen
Wat zijn de meest voorkomende ziektes bij koi en de beste behandelingen daartegen.
Practicum
Karin van de Braak, Sustainable Aquaculture Solutions
Practicum microscopie en visgezondheid
Afsluitende borrel
INSCHRIJVEN
- Telefonisch bij het secretariaat van WBS op 0317 – 481622 of 0317 – 484093
- Online via het formulier op www.wbs.wur.nl
- Per email: info.wbs@wur.nl