Een populair programma op Disvovery is Auctions Kings waarin mannen met bravoure strijden door niet het heffen van de vuisten, maar diens biedbordjes op een veiling voor de meest gekke zaken. In Japan werd afgelopen nacht een veiling gehouden met te gekke koi en het was daar Joachim Clement die de scepter (lees: zijn biedbordje) zwierde namens de benelux.

Nog voor aanvang van de veiling verklapte hij mij desgevraagd dat er twee Koi waren die erg specifiek in zijn smaak vielen waarbij de eerste al werd gesteld als utopie ivm de onmiskenbare kwaliteit in relatie tot de budgetten van anderen. Een persoonlijke favoriet was een andere Zeer toffe Kindai Showa en het is dan ook fantastisch te zien dat Joachim deze kavel vervolgens weet binnen te hengelen. Daar waar de hobbyist hem zal kennen als uiterst zachtaardig en vriendelijk; was het hier waar er gewerkt moest worden en het tandvlees even zichtbaar moest worden gemaakt om te eindigen tot hoogste bieder na een aggressief schouwspel van het slaan tegen het lichtledige met dat bordje; dat absoluut niet voor diens hoofd zat.

In totaal wist Joachim Clement een vijftal vissen van de Ogata Auction te bemachtigen waaronder vN de Isa Koi Farm. Ogata Koi Farm kweekt een hele brede keur aan varieteieten en gebruik voor de Showa dus onder andere en wellicht met name de bloedlijn van Isa Koi Farm.

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Comments are closed.