Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Cursus: Waterkwaliteit en Watersamenstelling

december 9, 2017 @ 10:00 - 17:00

Nishikigoi Vereniging Nederland faciliteert deze cursus die wordt verzorgd door KoiToday.nl en KoiQuestion. Inschrijven gaat via de N.V.N. website (klik op tickets of http://www.nvn-koi.nl/cursussen).

Kosten leden N.V.N. 50 euro. Niet leden betalen 55 euro voor een geheel verzorgde cursusdag. Voor meer informatie zie: http://koitoday.nl/cursussen

Ziekteveroorzaker nummer één is met stip een slechte waterkwaliteit of watersamenstelling. In onderstaande modules leert u wat deze begrippen inhouden, welke parameters daarbij van belang zijn, hoe die parameters onderling samenhangen en hoe u ze onder controle kunt houden. Dit alles in begrijpelijke taal, hoewel vrij diep op de materie wordt ingegaan.

Waterkwaliteit
Koihouden is water houden. Als je water goed is, is je koi ook goed. Uitspraken met een grote kern van waarheid. De parameters die de waterkwaliteit bepalen komen ’s ochtends aan de orde. Hoe zorg ik dat die parameters in de veilige zone blijven? Wat betekenen ze eigenlijk? Door de betekenis en samenhang te zien beleeft u een “eureka” moment en hebt u het veel sneller door als zaken mis dreigen te gaan.

Watersamenstelling
’s Middags gaan we het hebben over de watersamenstelling. Waaruit bestaat water? Welke stoffen zijn hierin opgelost? Welke parameters hangen hiermee samen? Welke behoefte heeft mijn koi? Hoe, wanneer en hoe vaak moet ik die meten? Hoe zorg ik dat de watersamenstelling op deze behoefte is afgestemd? Waar zitten de valkuilen? Hoe kan ik die voorkomen? Op al deze vragen krijgt u het antwoord in deze module.

Gegevens

Datum:
december 9, 2017
Tijd:
10:00 - 17:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, ,
Website:
https://www.facebook.com/events/292937887799782

Locatie

KoiQuestion HQ
Hunzeweg 3
De Groeve, Drenthe 9473TA Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0629484146
Website:
www.koiquestion.com
Help Center