Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Cursus: Variëteitenherkenning en Showklassenindeling

september 2, 2017 @ 10:00 - 17:00

Nishikigoi Vereniging Nederland faciliteert deze cursus die wordt verzorgd door KoiToday.nl en KoiQuestion. Inschrijven gaat via de N.V.N. website (klik op tickets of http://www.nvn-koi.nl/cursussen).

Kosten leden N.V.N. 50 euro. Niet leden betalen 55 euro voor een geheel verzorgde cursusdag. Voor meer informatie zie: http://koitoday.nl/cursussen

Koibeoordeling
Misschien wel het leukste onderdeel van de hobby. Maar ook best een moeilijk onderdeel. Allereerst zijn er zoveel variëteiten met elk hun eigen kenmerken, plus-, en minpunten. Al deze variëteiten moeten voor een show worden ingedeeld in de juiste showklassen. Om überhaupt aan jureren toe te komen moet er veel gebeuren. De organisatie van een show en de opleiding en skills van een bencher en jurylid mogen niet worden onderschat. Onderstaande twee modules maken van u een koiexpert en bereiden u voor op de volgende twee modules (23-09-2017) waarin u leert beoordelen. Niets is toch leuker dan met gelijkgestemden discussiëren over onze gezamelijke passie?

Variëteitenherkenning
“Hoe heet die gele daar?”, vraagt de buurman. Juist dan kunt u er dan natuurlijk net niet opkomen. Dat vergt nog enige studie. Toch is het niet zo heel moeilijk. Als je wat standaardtermen kent, schiet de naam van de variëteit je weer te binnen. De ochtend gebruiken we om u handvatten en beschrijvingen te geven, zodat de buurman u niet nog eens met uw mond vol tanden laat staan! We doen dit een unieke manier, waardoor u zonder heel veel rijtjes te leren, toch heel veel variëteiten kunt benoemen.

Showklassenindeling
Veel hobbyisten hebben moeite om een koi in de juiste showklasse te plaatsen. Benchen is een vak apart. Toch maakt deze kennis een bezoek aan een show veel interessanter. Men ziet vaak op tegen het “stampwerk” dat er ogenschijnlijk bij komt kijken. Deze middag leert u trucs, zodat u iedere vis in de juiste showklasse kunt plaatsen. Zonder stampwerk en zelfs zonder dat u noodzakelijkerwijs de naam van de variëteit hoeft te weten!

Gegevens

Datum:
september 2, 2017
Tijd:
10:00 - 17:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , ,
Website:
https://www.facebook.com/events/1584866621545099

Locatie

MPKOI
Middelweg 34B
Nieuwkuijk, Noord-Brabant 5465TC Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
073 511 3313
Website:
http://mpkoi.nl
Help Center