Demo
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Koi Handelingen Praktijkdag te Veldhoven

september 10, 2022 @ 09:30 - 17:00

€80

€80.00Opties selecteren

Praktijk:

Theorie is één, praktijk is een andere tak van sport. Angst moet overwonnen worden om daadwerkelijk zelf aan de slag te gaan. Dat is best eng, de eerste paar keren. Door een gestructureerde aanpak en het onder de knie krijgen van de handelingen verdwijnt die angst snel. Je kunt uiteindelijk veel meer zelf, dan je in eerste instantie voor mogelijk had gehouden. Alles wat je nodig hebt is een duwtje in de rug van iemand die vaker met dat bijltje gehakt heeft. De praktijkcursussen geven dat duwtje. De benodigde materialen, de juiste volgorde van uitvoeren, kortom alles komt aan bod wat u nodig heeft om zelf de handen uit de mouwen te steken.

Praktijkhandelingen

Op deze enerverende dag leert u de volgende handelingen: Koi hanteren, Afstrijkje maken, verdoven, swab maken, wondbehandeling, injecteren, hechten en autopsie.

Wanneer een koi een wond oploopt, verliest zij plaatselijk haar natuurlijke bescherming tegen indringers van buitenaf. De wond kan een infectiehaard worden voor allerlei profiteurs als bacteriën, algen, schimmels, protozoa enzovoort. De kunst van wondbehandelen is om deze indringers buiten te sluiten. Mocht u van een dierenarts antibiotica voorgeschreven krijgen die geïnjecteerd moet worden, dan is het zaak dat u dit op de juiste plek, in de juiste hoeveelheid en op de juiste wijze doet. Zeker als uw vis om de paar dagen geïnjecteerd moet worden is het handig als u dit zelf kunt (uit kostenoogpunt). Een gescheurde vin hechten? Dat kunt u best zelf. U gaat zelf aan de slag met naald en draad.

Inbegrepen:

  • Koffie/Thee/Fris
  • Uitgebreide Lunch
  • Luxe cursusboekje
  • Schrijfgerei
  • cursus specifiek materiaal

Curriculum:

Aan het eind van deze dag ontvangt u een certificaat van deelname. Deze heeft plaats binnen het curriculum tot KoiSpecialist.

Korting:

Dankzij een samenwerking met de KoiCave vereniging ontvangen leden van deze vereniging €10,- korting. Vul tijdens het afrekenen de kortingscode ‘koicave’ in om hiervan gebruik te maken. Op de cursusdag zelf neem je jouw persoonlijke koicave-pasje mee.

Docent:

Uw docenten voor de cursus zijn onder anderen Joop van Tol (links) en  Marco Zegers:

€80.00Opties selecteren

.fusion-body .fusion-builder-column-0{width:100% !important;margin-top : 0px;margin-bottom : 0px;}.fusion-builder-column-0 > .fusion-column-wrapper {padding-top : 0px !important;padding-right : 0px !important;margin-right : 1.92%;padding-bottom : 0px !important;padding-left : 0px !important;margin-left : 1.92%;}@media only screen and (max-width:1024px) {.fusion-body .fusion-builder-column-0{width:100% !important;}.fusion-builder-column-0 > .fusion-column-wrapper {margin-right : 1.92%;margin-left : 1.92%;}}@media only screen and (max-width:640px) {.fusion-body .fusion-builder-column-0{width:100% !important;}.fusion-builder-column-0 > .fusion-column-wrapper {margin-right : 1.92%;margin-left : 1.92%;}}

.fusion-body .fusion-flex-container.fusion-builder-row-1{ padding-top : 0px;margin-top : 0px;padding-right : 0px;padding-bottom : 0px;margin-bottom : 0px;padding-left : 0px;}

Gegevens

Datum:
september 10, 2022
Tijd:
09:30 - 17:00
Kosten:
€80
Evenement Categorie:
Site:
http://koi-academy.nl/product/praktijk-handelingen-2/

Locatie

Blokhut D’n Bosbender
Nieuwe Kerkstraat 60
Veldhoven, Noord-Brabant 5507LP Nederland
Bekijk de site van Locatie

Organisator

Koi Academy
Telefoon
0648159447
E-mail
cursus@koi-academy.nl
Bekijk de site van Organisator