Demo
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Cursus: Koibeoordeling Variëteitenherkenning en showklassenindeling

september 14, 2019 @ 10:00 - 17:00

€50

Koibeoordeling
Misschien wel het leukste onderdeel van de hobby. Maar ook best een moeilijk onderdeel. Allereerst zijn er zoveel variëteiten met elk hun eigen kenmerken, plus-, en minpunten. Al deze variëteiten moeten voor een show worden ingedeeld in de juiste showklassen. Om überhaupt aan jureren toe te komen moet er veel gebeuren. De organisatie van een show en de opleiding en skills van een bencher en jurylid mogen niet worden onderschat. Onderstaande twee modules maken van u een koi-expert en niets is toch leuker dan met gelijkgestemden discussiëren over onze gezamenlijke passie?

Variëteitenherkenning
“Hoe heet die gele daar?”, vraagt de buurman. Juist dan kunt u er dan natuurlijk net niet opkomen. Dat vergt nog enige studie. Toch is het niet zo heel moeilijk. Als je wat standaardtermen kent, schiet de naam van de variëteit je weer te binnen. De ochtend gebruiken we om u handvatten en beschrijvingen te geven, zodat de buurman u niet nog eens met uw mond vol tanden laat staan! We doen dit een unieke manier, waardoor u zonder heel veel rijtjes te leren, toch heel veel variëteiten kunt benoemen.

Showklassenindeling
Veel hobbyisten hebben moeite om een koi in de juiste showklasse te plaatsen. Benchen is een vak apart. Toch maakt deze kennis een bezoek aan een show veel interessanter. Men ziet vaak op tegen het “stampwerk” dat er ogenschijnlijk bij komt kijken. Deze middag leert u trucs, zodat u iedere vis in de juiste showklasse kunt plaatsen. Zonder stampwerk en zelfs zonder dat u noodzakelijkerwijs de naam van de variëteit hoeft te weten!

Locatie: Veldhoven
Datum: 14 september
Tijd: 10.00u-17.00u
Kosten: €50,- (inclusief verzorgde lunch)

Ben je lid van de NVN? Voor leden van de Nishikigoi Vereniging Nederland is er een exclusieve korting van maar liefst €10,- per lid per deelname van een cursus.

Jezelf verzekeren van een plekje op deze cursusdag? Mail naar Marco@koiQuestion.com

 

Gegevens

Datum:
september 14, 2019
Tijd:
10:00 - 17:00
Kosten:
€50
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , ,
Site:
https://koitoday.nl/cursussen

Organisatoren

KoiToday.nl
KoiQuestion

Locatie

Blokhut Veldhoven
Nieuwe Kerkstraat 60
Veldhoven, Noord-Brabant 5507LS Nederland
+ Google Maps