Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

49e All Japan Combined Nishikigoi Show 2018

februari 3, 2018 - februari 4, 2018

Over vier weken kennen we de kampioen

Dan openen zich in Tokyo namelijk de deuren voor de 49e editie van de All Japan Combined Nishikigoi Show. Naar deze show wordt jaarlijks reikhalzend uitgekeken door de gehele Koiscène wereldwijd. De reden? Hier zwemt tijdens het eerste weekend van februari namelijk “een beetje cliché-uitspraak is het wel” het absolute neusje van de zalm op Koigebied. De beste van de beste Koi worden “as-we-speak” klaargestoomd voor de prestigieuze Wereldkampioenschappen Koi, welke traditioneel plaatsvindt in het Ryutsu Center in de Japanse hoofdstad Tokyo.

De beste van de beste Koi worden “as-we-speak” klaargestoomd voor de prestigieuze Wereldkampioenschappen.

De show is qua opzet absoluut niet te vergelijken met de shows hier. Waar in Europa de shows meestal worden gecombineerd met een beurs waar men in Aziatische sferen Koi, hardware en allerhande Oosterse snuisterijen kan kopen, is het bij deze show in Japan enkel Koi kijken. Ja… er is een koffiehoek én er staan enige kleine stands waar dealers hun bedrijf promoten en fabrikanten van asociaal grote voerapparaten (om de mudponds te voorzien van voer) hun showmodellen tentoonstellen, maar verder is het Ryutsu Center maar een relatief saaie en kale bedoening.

All Japan Koi Show_1

Het Ryutsu Center zelf is maar een relatief saaie en kale bedoening…

All Japan Koi Show_2

…maar bij ieder vat dat je bekijkt valt de mond open van verbazing over de kwaliteit Koi die er in rondzwemt!

Je zult je hier echter geen seconde druk om maken, want de hele zaal staat vol met de alom bekende blauwe showvats en bij ieder vat dat je bekijkt valt de mond open van verbazing over de kwaliteit Koi die er in rondzwemt. Het zal voor de jury, bestaande uit kwekers omdat het hier een Shinkokai-show betreft, zeer waarschijnlijk een gigantisch karwei en verantwoordelijke taak worden om een waardig opvolger voor de SFF-Kohaku van Mr. Chen Zhang (handled by Narita Koifarm) aan te wijzen als Grand Champion van de show.

GC All Japan 2017

Wie wordt de opvolger van deze sandan Kohaku?

Gegevens

Begin:
februari 3, 2018
Einde:
februari 4, 2018
Evenement Categorie:
Website:
http://www.shinkokai.org

Organisator

Shinkokai
Telefoon:
714-788-8888
E-mail:
andy@andrewskoi.com
Website:
http://www.shinkokai.org

Locatie

Ryutsu Center Tokyo – Japan 東京
6-1-1 Heiwajima
Tokyo, Ota-Ku 143-0006 Japan
+ Google Maps
Telefoon:
03-3767-2190
Website:
http://www.trc-event.jp/
Help Center