Diamond Sakura In voetsporen zusjes

Na sinds 2017 reeds het hoogste podium te hebben bestegen in Arcen, weet Tjaard van Baalen ook nu een waardige kanshebber naar het digitale toneel van de Holland Koi Show te brengen. Diamond Sakura is haar naam en evenals haar zussen Big Sakura, Takai Sakura en Red Sakura gooit ook zij hoge ogen.
De Kohaku met een lengte van 79 centimeter en een zeer markante neus, wist ze het op 1 na beste juryrapport bij elkaar te flaneren online.

Dat Yamatoya een gouden legsel heeft gedaan blijkt wel wanneer je nagaat dat zowel de edities van deze show alsook die van de Euregio Koi Show in de voorbije jaren van 2017, 2018 en 2019, alle zes werden gewonnen door zussen uit dezelfde kweek. Zoiets is nog nooit voorgekomen.

Lees ook: Yamatoya leeft! Grand Champion Euregio Koi Show 2017

Lees ook: Big Sakura Big Winner – Grand Champion Euregio Koi Show 2018

Lees ook: Zusjes wisselen van jurk; Takai Sakura Grand Champion Holland Koi Show 2018

Lees ook: M-Sakura Grand Champion Euregio Koi Show 2019

Lees ook: Grand Champion HKS 2019: Yamatoya en Tjaard weer goed voor goud

Bijzonder treffend aan deze Diamond Sakura, wier zussen stuk voor stuk nog een stuk groter zijn, is de huidkwaliteit in het algemeen en ook de rode robe van de tweekleur en dan vooral de egaliteit van dit pigment. De intensiteit van het rood is prachtig stabiel van voor tot achter.

Dat Tjaard een keer niet de hoogste titel mee naar Ridderkerk neemt verstoort zijn nachtrust niet. De dealer spreekt met bewondering over zijn competitie uit Duitsland. Tjaard, die zijn waardevolle Koi altijd met uiterste voorzichtigheid op en naar de show brengt, zal de digitale variant met een hoop minder stress hebben ervaren, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik wel ons gesprek aan het vat gemist heb.

ik moet eerlijk zeggen dat ik wel ons gesprek aan het vat gemist heb

Felicitaties voor Koi Kichi World, voor Diamond Sakura, maar ook voor die andere winnaars die we in een apart artikel nog even in de spotlights zullen zetten. De dealer won namelijk ook Mature Champion.

 

 

Series Navigatie<< Kersverse Grand Champion Julie Rose is te koop en zoveel kost ze…

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Comments are closed.