Koi nummer 555 is te koop voor 55.000 euro

Wat kost een kampioen? Toeval of niet, Maar Koi nummer 555 uit de Holland Koi Show – Online Edition 2020, zwemt te koop voor het bedrag van 55.000 euro. Markus Schmid wordt in de live uitzending gebeld door Ruud Besems en Ronald Stam. Na de felicitaties wordt er enige uitleg gegeven aan de Kohaku die de hoogste ereplaats heeft ingenomen op het digitale podium. Ze was de allermooiste van 672 vissen.

Fukurin

De Duitse dealer werd door een andere dealer uit zijn land gewezen op de digitale versie van de Holland Koi Show. Hierop werd de Momotaro man getriggerd en nam deel om vervolgens zijn collega, maar ook alle andere deelnemers te verslaan. Markus Schmidt is in Duitsland beslist geen onbekende. In zijn koizaak nabij Frankfurt zwemmen vele prachtige Koi die wedstrijdwaardin zijn. In gesprek met Markus vertelde hij mij al eens dat het een family business is. Zijn zoon, zo heb ik zelf meegemaakt, weet feilloos goed fukurin te waarderen. Deze GC is in dat geval een goed studieobject gebleken.

Japanse kampioen

In veel gevallen behoort een Grand Champion tot een particuliere eigenaar of de privé collectie van een dealer. Vaak zijn ze dan wel te koop, maar tenzij je concreet geïnteresseerd bent, wordt daar geen prijs op geplakt. In Duitsland doen ze daar niet zo moeilijk over klaarblijkelijk en deze Grand Champion is dan ook gewoon te vinden op de website van Schmidt-Koi.

Jolie Rose won al eens twee prijzen op de All Japan Koi Show

Behalve de prijs vind je ook de prijzen en daar zien we dat de vis niet alleen in Europa al presteerde zoals gisteren al vermeld in de aankondiging van de Grand Champion. Op de wereldkampioenschappen, de All Japan Koi Show in Tokyo, wist de Koi al in 2015 een 1e prijs in de 70 BU klasse te winnen en twee jaar later deed ze nog eens mee en was ze goed voor een 4e plek in de allerzwaarste categorie, de 85BU klasse.

Op de website van de Duitse dealer vind je alle info van de Koi terug inclusief een (vraag)prijs.

Het is dus niet teveel gezegd dat dit een van de allerbeste vissen in Europa is op dit moment. Ik zou ze graag in echte wedstrijdvaten zien naast de kampioenen van Tjaard van Baalen van koi Kichi World en de Grand Champion Kohaku van hobbyist Filip Poppe. Wie weet gaat dat nog eens gebeuren, misschien onder naam van Schmidt-Koi.

Zoveel kost een Grand Champion

De vraag wat kost een Grand Champion is er eentje die we bij KoiQuestion eigenlijk ieder jaar of zelfs iedere show wel krijgen wanneer we aan het vat staan te fotograferen. Die vraag is hiermee beantwoord, of althans een richting van de waarde van deze Koi. Veel te duur?! Dat is en blijft subjectief, voor ieder individu en voor de portemonnee. Voor wie het niet over heeft is het altijd te duur, maar van dergelijke vissen vind je er geen 5 in Europa, zoveel is ook zeker. Ook haar prestaties in Japan zullen meetellen. Voorts denk ik wel dat deze vis nog steeds potentie heeft om nog groter cq beter te worden.

De Holland Koi Show is nog de hele dag te virtueel te bezoeken op deze website. Voor een Live-verslag kijk je op de Facebook pagina.

Series NavigatieKKW pakt weer hoofdprijs met Yamatoya Kohaku op Holland Koi Show; Supreme Champion >>

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Comments are closed.