Hoogste eer eerste online Holland Koi Show voor Momotaro Kohaku van 92cm

Markus Schmidt wint eerste online HKS 2020 met zijn Momotaro Kohaku genaamd Julie Rose. Al in het najaar van 2017 spreek ik in Italië met de de Duitse dealer over deze vis, die toen nog in Japan zwom. Inmiddels is ze 92 centimeter en ik durf haar meteen te plaatsen in de top drie van meest kwalitatieve Grand Champions aller tijden. Kijk nou eens naar die body en die huid. Belachelijk goed gewoon. Mooi dat we een online Koi show hebben, maar door deze winnaar baal ik er eigenlijk ontzettend van dat ik ze niet in real life kan bewonderen.

 

Gekweekt door Momotaro, was Jolie Rose toen al een absolute favoriet van de Momotaro-man. De vis kwam in 2018 naar Duitsland en heeft dan ook in ieder geval een volledig jaar in de vijver van Schmidt-Koi gezwommen. Het is het absolute top dier bij de gerenommeerde koi dealer uit Usingen (nabij Frankfurt). De Kohaku komt uit de Mako bloedlijn van de zuidelijke kweker.

De dikte van het fukurin en de glans daarop is voorbij machtig!

In 2019 won deze Kohaku de Supreme Champion titel op de German Shinkokai Koi Show in Berlijn. Hieronder foto van toen waarbij ik reeds stelde te maken te hebben met een van de allerbeste Koi in Europa op dit moment. Als je de ontwikkeling vergelijk van de Koi sindsdien is er denk ik niets teveel gezegd dat dit de meest fabuleuze Koi in Europa is. Het shiroji, de body en glans zijn genadeloos verbeterd. Vooral ook de dikte van het fukurin en de glans daarop is voorbij machtig!

De Holland Koi Show is vandaag en morgen nog de hele dag te volgen op https://www.hollandkoishow.nl/

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Comments are closed.