Nieuws van de vakhandel: Aquaforte

Microbe-Lift Clean & Clear kent u al als een unieke formule om (vijver)water glashelder te krijgen. Voeg daar de in 2019 geïntroduceerde Water Cleanser aan toe en u heeft een gouden formule in handen.

Beschermend huis voor nuttige bacteriën

De Water Cleanser is een wasachtig blok dat fungeert als beschermend ‘huis’ voor de van nature aanwezige nuttige bacteriën. Deze worden ‘opgestart’ doordat de Water Cleanser een ontbrekende voedingsstof toevoegt: Koolstof. De nuttige bacteriën vermenigvuldigen zich en zijn zo sneller effectief.

Geef deze nuttige bacteriën dan ook nog een boost met Microbe-Lift Clean & Clear en je creëert en goed geoliede biologische machine!

Waar een Water Cleanser te plaatsen?

Een bewegend bed module is een uitstekende plek voor de Water Cleanser; hier bevinden zich namelijk de belangrijke (nitrificerende) bacteriën, die ammonium en nitriet afbreken. Vaak wordt vóór het bewegend bed filter een trommelfilter gebruikt. Het ‘nadeel’ van een trommelfilter is dat ze in de praktijk echter voor te weinig vuil (lees koolstof) zorgen voor de bacteriën, omdat ze soms te fijn filteren. De Water Cleanser biedt hier dus een belangrijke koolstofbron aan de bacteriën.

Comments are closed.