Nieuws van de vakhandel

AquaForte introduceert de nieuwe Tank UV-C. Deze UV-C lamp wordt niet volledig onder water gedompeld, net als bij een dompel UV-C, maar door middel van een schroefdoorvoer in een wand gemonteerd.

De Tank UV-C is leverbaar in vier modellen

Op deze manier kan een filter eenvoudig worden voorzien van een UV-C lamp zonder dat de pomp met drukverlies te maken krijgt. De Tank UV-C is leverbaar in vier modellen: de Tank UV-C 40 watt en 80 watt amalgaam en de Signal Tank UV-C 40 en 80 watt amalgaam.

Het verschil tussen de gewone Tank UV-C en de Signal Tank UV-C zit hem in de urenteller. De Signal Tank UV-C beschikt over een LED timer, die continu de status van de lamp duidelijk in kleur weergeeft. Als de LED groen kleurt, brandt de lamp binnen de normale levensduur, begint hij groen te knipperen dan is de UV-C lamp binnen 500 uren aan vervanging toe en wanneer LED rood brandt dient de UV-C lamp zo snel mogelijk vervangen te worden.

De maximale wanddikte voor installatie in de filter is 20 mm. De doorvoer past in een gat van Ø48 mm. Max. druk/diepte: 1 bar/9 meter. Inbouwlengte lamp 40 watt amalgaam 36 cm en 80 watt amalgaam 62 cm.

Comments are closed.