Het is misschien wel de enige Koi Show dit jaar; de Young  Holland Koi Show 2020 die gehouden wordt op eerste Pinksterdag. Corona zorgt er voor dat alle evenementen en dus ook de Koishows gecanceld zijn. Hierover berichtten we jullie eerder al uitgebreid. Ruud Besems en Ronald Stam, ZNA judges en gelieerd aan de Nishikigoi Vereniging Nederland (NVN) hebben gemeend dat met een beetje creativiteit er veel mogelijk is. In enkele live uitzendingen op Facebook hebben zij de bedoelingen en spelregels van deze volledig digitale Koi Show uitgelegd.

YHKS filmpjes

Via diverse filmpjes leggen Ruud en Ronald de bedoeling uit van deze nieuwe opzet

Klik hier voor alle filmpjes van de organisatie en meer info: https://www.facebook.com/hollandkoishow

Het komt in feite neer op;

– hobbyisten kunnen deelnemen ongeacht waar zij vandaan komen. Zowel Koihobbyisten binnen als buiten Nederland mogen meedoen.

– Men maakt volgens de spelregels een foto en een video van hun deelnemende Koi en stuurt deze in.

– De ingezonden Koi krijgen een online showvat toegewezen. Deze is geplaatst op een afgeschermd domein op het www.

– Pas op de dag van de show zelf, wanneer de show open gaat om 9:30 uur kan men het digitale terrein betreden. Je bezoekt een showvat waarna je de vissen in beeld krijgt.

– Per showvat bestaat er ook een chatbox, zodat je net als in het echt, kunt afspreken en keuvelen aan een showvat met anderen die op dat moment ook op digitaal bezoek zijn.

– De Koi worden gejureerd op basis van de ingezonden foto en video, maar wel door echte judges.

WhatsApp Image 2020-05-17 at 14.43.39

De YHKS is online dit jaar!

 

De voordelen van een dergelijke digital Koishow zijn er zeker:

– Geen gesjouw en gezeik (en dus risico) voor de vissen.

– Geen verplichte voerstop vanwege deelname aan show dus geen verminderd effectief groeiseizoen.

– Geen restrictie van het aantal vaten.

– Succes van de show is niet weersafhankelijk.

– Geen reistijd voor de bezoekers en je hoeft voor een bezoek aan de show niet een hele dag uit te trekken.

– Kostenbesparend vanwege niet hebben van een fysieke show en dus naar waarschijnlijkheid gratis toegang.

Koi bowlen 2

Een filmpje maken is een vereiste

De eerste publicaties op het internet hebben hoge ogen gegooid, er is belangstelling voor. Peiling bij enkele deelnemers leidde vooral tot het argument; “op deze manier kan ik het altijd een keer proberen”. Men hoeft voor deelname geen heel weekend of zelfs week uit te trekken om de vissen goed voor te bereiden en weer op te vangen na deelname aan de show.

De Young  Holland Koi Show, er mogen slechts Koi worden ingezet tot 65 centimeter, is dus inderdaad ook niet zo mini meer. Het aantal deelnemers is dan inmiddels ook opgelopen tot 102. De deelnemers komen uit Nederland, Italië, Frankrijk en Engeland.

Koi bowlen

Een foto maken hoort er ook bij!

De juryleden worden binnenkort bekend gemaakt.

De Young  Holland Koi Show wordt gehouden op 1 juni aanstaande om 09:30 uur. Men kan de show bezoeken op het volgende adres www.hollandkoishow.nl/yhks-2020

Entree is gratis en je kunt gegarandeerd in je gele Speedo of bikini de show bezoeken zonder dat anderen er aanstoot aan nemen.

Over De Redactie

De Redactie is de smeltkroes van schrijvers en auteurs binnen Team KoiQuestion. Zij plaatst goedgekeurde berichtgeving vanuit algemeen perspectief of van een externe bron. Vragen of tips voor de redactie? e-mail naar redactie@koiquestion.com

Bezoek mijn website

Comments are closed.