Nu de volgende James Bond-film; No Time To Die die in april uitkomt. Bieden wij een digitaal kijkje op een landgoed dat spionnenschrijver Ian Fleming inspireerde zijn befaamde boeken te schrijven. Voor maar liefst $ 2,95 miljoen op de markt.

Flemings verblijf en ervaring

Black Hole Hollow Farm in Cambridge, New York, is waar Fleming, een voormalige Britse inlichtingenofficier die auteur werd, delen van zijn James Bond-thrillers ‘Diamonds Are Forever’ (1956) en ‘Goldfinger’ (1959) schreef, aldus onroerend goed website TopTenRealEstateDeals.com.

Fleming was langdurig huisgast van zijn vriend Ivar Bryce, die ook ex-Britse inlichtingenofficier was. Bryce en zijn vrouw Josephine Huntington Hartford Bryce, een erfgename van de A&P supermarkt, bezaten het huis. Het huis ontving andere beroemde gasten, zoals prinses Margaret en Jackie Kennedy.

Het landgoed ligt te midden van 440 hectare bos, weiden en tuinen in Engelse stijl. Het hoofdverblijf uit het 1770-tijdperk heeft 8.143 vierkante meter woonruimte, acht slaapkamers, zeven badkamers, meerdere open haarden, een grote keuken en eetkamer die volgens de officiële lijst tal van gasten kunnen vergezellen. De uitbreiding van de oorspronkelijke boerderij werd ontworpen door Jerome Cerny, een architect die bekend staat om zijn elegante landhuizen.

 

Fleming bracht een groot deel van zijn tijd door in de spectaculaire kas van het pand, die uitkomt op een grote overdekte tuinkamer en beschikt over paden die door het groen slingeren en  ook een koivijver. Fleming verbleef vaak in gastenverblijven bekend als de Yellow Room, meldde TopTenRealEstateDeals.

“Woonde hier als een koning – een ongenode – in geurige en luxueuze eenzaamheid,” schreef Fleming ooit.

De woning heeft een lodge en cottage, elk met drie slaapkamers, een federaal huis met twee slaapkamers en een voormalig melkhuis dat nu een huis met één slaapkamer is. Nog een aantal andere voorzieningen zijn een ahornsiroop-productiefaciliteit, een buitenzwembad en drie gevulde vijvers.

Inspiratie

Literary 007 blog schreef dat veel van Flemings ervaringen in Black Hollow terugkwamen in zijn boeken.

In één verhaal, “Bond maakt zijn weg naar de Green Mountains van Vermont, waar zijn doelwit verbleef in Echo Park, dat gebaseerd was op Black Hole Hollow Farm,” volgens de blog.

De listing agent is Story Jenks van LandVest, een dochteronderneming van Christie’s International Real Estate, Woodstock, Vermont.

Het huis werd volgens realtor.com genoteerd op $ 3,7 miljoen in april 2018. De prijs daalde in oktober naar $ 2,95 miljoen.

Daniel Craig verschijnt in zijn vijfde en laatste rol als de fictieve Britse MI6-agent James Bond in “No Time To Die” in april.

 

Bron: 

Comments are closed.