Een dure vijver voor bodybuilder Ben Bardsley

Een bodybuilder die beweerde dat hij hoogtevrees had overgehouden, nadat hij door toedoen van vijverbouwers in zijn vijver was gevallen, werd betrapt toen hij in een video liet zien hoe hij via Europa’s hoogste waterglijbaan naar beneden gleed.

De Verti-Go van 33 meter in Benidorm, Spanje

Ben Bardsley, 38, van Stockport, gebruikte Warrington Koi & Aquatics om in juli 2015 een vijver in zijn achtertuin te laten graven. Terwijl hij het werk van het bedrijf inspecteerde, werd hij geraakt door een graafmachine en werd hij in de vijver geslagen.

De eigenaar van de sportschool diende een aanklacht in tegen hen. Hij zei dat hij nek- en rugletsels had opgelopen waardoor hij niet in staat was om gewichten op te tillen. Hij beweerde ook dat hij psychische schade had opgelopen en bang was geworden voor hoogtes.

Maar zijn valse bewering werd onthuld toen videobeelden verschenen van hem die op Europa’s hoogste waterglijbaan naar beneden gleed. De Verti-Go van 33 meter in Benidorm, Spanje. Hij moet nu een boete van 16.600 euro betalen. Dat is een dure vijver geworden.

Verzekeringsbedrijf Aviva, die optrad voor de vijverleverancier, werd al snel achterdochtig van de claim en droeg advocaten op verder onderzoek te doen. Op social media bleef Bardsley video’s posten waar hij zware gewichten bleef tillen na het ongeval.

Zo’n bericht werd zelfs gepubliceerd op de dag dat hij een medisch onderzoek bijwoonde waarin werd opgemerkt dat ‘voortdurende symptomen hem verhinderen activiteiten uit te voeren die te maken hebben met tillen’, zei advocatenkantoor Clyde & Co. Mr Bardsley plaatste ook een video van zichzelf over de Verti-Go-attractie in het resort Costa Blanca, waarin hij naar de camera grijnst en poseert om te pronken met zijn spieren.

Hij roept naar zijn vriend die hem filmt voordat hij de dia-capsule binnengaat om daarna in slechts drie seconden met meer dan 100 km / u afdaalt. Nadat hij de attractie heeft verlaten, poseert hij nog even lachend met een groep kinderen terwijl hij een pose aanneemt om zijn muscles te flexen.  Rechter Richard Hartley QC verwierp zijn claim bij de Manchester County rechtbank vorige maand en zei dat het idee dat iemand die kampt met hoogtevrees van deze glijbaan af zou gaan een absurd idee zou zijn.

De rechter ging verder met te zeggen dat de heer Bardsley niet eerlijk was tegenover de medische experts of de rechtbank. Hij had zijn aanklacht onmiddellijk moeten intrekken, zei Clyde & Co. Hij oordeelde dat Bardsley schuldig is aan ‘fundamentele oneerlijkheid met betrekking tot zijn claim’ en beval hem de juridische kosten van de gedaagde van 16.600 euro te betalen.

 

Damian Rourke, partner van Clyde & Co, zei: ‘Het is belangrijk om te begrijpen dat Aviva nooit heeft geprobeerd te beweren dat de eiser helemaal niet gewond is geraakt. In plaats daarvan was de kwestie dat de eiser zowel de fysieke als psychologische effecten van zijn verwondingen had overdreven in die mate dat de hele claim moest worden afgewezen.‘ Hoewel de schadevergoeding van de eiser werd geschat op ongeveer 5.300 euro en hij ongeveer vier tot vijf keer dat bedrag wilde claimen, verloor hij alles.’

Richard Hiscocks, directeur van motor- en ongevallenclaims bij Aviva, zei: ‘We zijn hier om echte claims snel te betalen; Maar door de waarde en de omvang van zijn verwonding te overschatten, probeerde Bardsley de verzekeringskosten voor onze eerlijke klanten te verhogen.

‘We hebben de plicht om hun kosten laag te houden door valse en opgeblazen claims aan te vechten, en daarom zijn we blij dat de rechtbank duidelijk heeft gemaakt dat het overdrijven van een schadeclaim een ​​ernstige overtreding is en geen upgrade van je loonstrook zoals sommige mensen denken.’

BBC North West Tonight – Interview with Damian Rourke – 6 February 2020 from Clyde & Co on Vimeo.

Over De Redactie

De Redactie is de smeltkroes van schrijvers en auteurs binnen Team KoiQuestion. Zij plaatst goedgekeurde berichtgeving vanuit algemeen perspectief of van een externe bron. Vragen of tips voor de redactie? e-mail naar redactie@koiquestion.com

Bezoek mijn website

Comments are closed.