Sublieme simpelheid in al haar pracht

In Tokyo vind dit weekend de All Japan Combined Koi Show plaats. Kortweg de All Japan genoemd. Deze wedstrijd geldt als de wereldbeker voor Koi en kwekers brengen er alleen hun allerbeste Koi naartoe. Mensen uit de hele wereld reizen voor deze ene show speciaal af naar Japan. De strijd werd gewonnen door Dainichi Koi Farm. Met een Kohaku afkomstig uit de Mihara X bloedlijn wist ze de competitie achter zich te laten en de troon te bestijgen.

picture courtesy by Koi Zanmai.

Nanasai

Het maakt Dainichi desgevraagd meer dan trots om voor de achtste keer deze titel te winnen. Na drie jaren achtereen de hoogste eer naar de Sakia Fish Farm te hebben zie gaan, gaat de titel nu weer eens naar het noorden, naar de geboortegrond van de Koi in de Niigata. De Kohaku is nog maar zeven jaar zegt Shigeru Mano, een van de drie broers van de Dainichi Koi Farm. Ze meet 93centimeter.

Sublieme simpelheid

De body is subliem, een tank, en beul, een torpedo, maar voorbij dat alles is de totale uitstraling van deze Koi gewoon superieur. De huid, de elegantie van het simpele patroon, zo egaal en werkelijk een sublieme simpelheid in al zijn pracht en praal. Onze felicitaties gaan uit naar Dainichi en de eigenaar van de vis, mr Pan.

Special thanks to Johan Leurs of Koi Zanmai voor de fantastische foto's die ze er ter plaatse maken.
 Volg ze op Facebook via deze link

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Comments are closed.