Uitslag koi idol winnaar november 2019

Voor het bezoek aan de winnaar van de Koi-idol verkiezing november reisden we op zondag 8 december af naar een klein plaatsje in Vlaams-Brabant. Hoe dichter we het dorpje naderden, des te meer kregen we – aan de hand van de omgeving – de indruk dat we ons in Zuid-Limburg bevonden. Het navigatiesysteem over de heuvelachtige en smalle wegen volgend, bereikten we onze bestemming op de afgesproken tijd; zo halverwege de ochtend.

Deze Tancho Showa had hijzelf uitgezocht tijdens een Japanreis bij de kweker Sakamaki

Hier stond Benny ons,  ondanks het slechte wee, al bij de poort op te wachten. Eenmaal geparkeerd, voegden zijn vrouw Heidi en zoon Robbe zich bij ons. Na elkaar de handen te hebben geschud werd besloten om, mede door het gure weer en nu we er toch allen op gekleed waren, gelijk over te gaan naar het officiële gedeelte van het bezoek.

Koi idol winner November 2019

Nat weer houd ons niet van onze taak

Gelukkig stond er een vast opgestelde partytent voor de vijver welke ons beschutting bood tegen het slechte weer. Door het venster hadden we “in de verder overkapte vijver” de Tancho Showa al in een schim voorbij zien zwemmen. Voor een iets duidelijker beeld werd door Benny het controleluik geopend. Ook werden de luiken van de filterruimte geopend voor een blik op het filtersysteem. Welke de reiniging en de waterwaardes van de 70 kuubs vijver, met zo’n 30 tal Koi onder controle hield.

Koi idol winner November 2019

Een kijkje in de filterput van de familie Coeckelberghs

Koi idol winner November 2019

De winnende Tancho Showa geflankeerd door een paar andere toppers uit de vijver.

Koi idol winner November 2019

zeg nou zelf; is het geen plaatje?

Na deze aanschouwing (De aanwezigheid van de Koi bij de hobbyist wordt, daar de verkiezing voorts online is, altijd visueel gecontroleerd RED.) konden we overgaan tot de prijsuitreiking. Wat uiteindelijk voor ons nog tot een leuke verrassing zou leiden.
Niet Benny maar zoon Robbe scoort!
Na de prijsuitreiking en fotoshoot vervolgden we, onder het genot van een kopje koffie, het gesprek binnen verder. Hier en daar stonden in de ruimte al diverse bekers en trofeeën opgesteld die eerder op verschillende Koishows door de jaren heen behaald waren. Ook werd de map tevoorschijn gehaald met certificaten en foto’s van het aangekochte koibestand. Altijd leuk om daar eens door te mogen bladeren.

Koi idol winner November 2019

Niet vader, maar zoon Robbe scoort!

Nu waren Benny en Heidi voor ons geen echt onbekende, we hadden ze de afgelopen jaren vaak ontmoet en gesproken op de Koishows. Elke keer beloofde ze ons dan om ook eens mee te spelen met de Koi-idol verkiezing. Maar eenmaal thuisgekomen kwam het er niet van of ontbraken de goede foto’s. Hun zoon Robbe welke door de jaren heen inmiddels ook met het bekende Koi virus (de hobby) besmet was bleek de eigenaar. Deze Tancho Showa had hijzelf uitgezocht tijdens een Japanreis bij de kweker Sakamaki. Zoon Robbe bijt nu dus de spits af en scoort gelijk met zijn eerste deelname aan de Koi-idol verkiezing!

Koi idol winner November 2019

De vijver van de familie Coeckelberghs is voorzien van een mooi raam om ook bij slecht weer de vissen te kunnen zien zwemmen.

Al pratende vergaat dan de tijd en wilden wij eigenlijk aanstalten maken om aan de terugreis te beginnen. Alleen dat lukt niet zomaar in het Vlaams-Brabantse land. Zonder een lunch aan te bieden, konden Benny en Heidi ons niet laten vertrekken. 
Wij bedanken familie Coeckelberghs voor de hartelijke ontvangst.

Wilt u ook meespelen schrijf dan hier in voor deelname:
https://koigate.com/nl/koi-idol-verkiezing/inschrijven

Over Marc van Leest

Marc van Leest is samen zijn vader Piet van Leest de drijvende kracht achter Koi-Idol, een online verkiezing voor Koi van hobbyisten. Deze digitale Koi Show is onderdeel van KoiGate waar Marc de Public Relations vertegenwoordigd. Daarnaast is hij zelf hobbyist en geniet vooral van het persoonlijk contact met andere hobbyisten.

Comments are closed.