Koi Idol maandwinnaar oktober 2019

Zaterdag 11 november mochten we wederom voor een bezoekje naar Limburg.
Nu voor de schitterende Shiro Utsuri van Barry, welke tot winnaar van de Koi-idol verkiezing oktober 2019 was verkozen. Een rit die we er zoals altijd graag voor overhebben.

Barry op zijn vaste plekje bij de vijver

Het grote voordeel van al deze bezoekjes is dat naast de prijsuitreiking we zo menig hobbyist persoonlijk mogen ontmoeten. De mens achter de passie voor zijn Koihobby. We voeren er vaak leerzame gesprekken, zien hoe eenieder de hobby op zijn manier beleefd en ervaart. Nu is Barry echter geen onbekende voor ons en hadden hem al eens ontmoet op een seminar. Sommige mensen blijven wel eens langer in het geheugen hangen en je maakt dan alweer gauw een praatje als je ze dan bij gelegenheid weer eens tegenkomt. Barry is in mijn belevenis zo’n persoon. Nu kwam het er dan van, een bezoekje bij Barry thuis. Het aan elkaar voorstellen hoefde dan ook niet, een handschudding en een warm welkom was voldoende.

 

Wie Barry beter kent weet ook dat hij naast de passie ook vooral de rust probeert te vinden in de hobby. In een eerste aanblik mogen we wel zeggen dat het goed vertoeven is op en rond zijn 55kuubs vijver. Deze geheel overkapt en met uit grotendeels tweedehands materialen eigenhandig opgebouwd werd ons verteld. Dit is de locatie waar de Shiro Utsuri tussen de rest van Barry ’s Koibestand zo’n 11-12 stuks zijn rondjes zwom.

De prijswinnende Shiro Utsuri van Barry

 

Naast dat hij het prima voor elkaar had met de vitaliteit van zijn koi ’s en de kwaliteit van het water. Is het Barry niets te veel geweest om er omheen een Japanse sfeer te creëren.

Het enige wat nog ontbrak was naar zegge, het gezang van de Japanse nachtegaal

Compleet geïntrigeerd met rotspartijen, zitstenen, beplanting waaronder ook de bonsai, zitvlonder met aangrenzend ook nog een heuse Mancave. Welke is voorzien van openhaard, bankstel en boekenkast vol Koi literatuur.

Op het bankje bij de vlonder worden samen met zijn trouwe vriend zo heel wat uurtjes doorgebracht. Het uitzicht en het geruis van het kabbelende water geven Barry daar een serene rust. Het enige wat nog ontbrak was naar zegge, het gezang van de Japanse nachtegaal. Maar daar wordt aan gewerkt! Een geheel in stijl passende volière was daarvoor al in aanbouw. Zo zou Barry in de toekomst ook nog in alle rust van het gezang van de Japanse nachtegaal te kunnen genieten.

Menig Koihobbyist zal in een dergelijke omgeving zijn stukje Japans rust ook kunnen vinden lijkt mij.

Wilt u ook meespelen met de Koi-idol (foto)verkiezing schrijf dan hier in voor deelname.
https://koigate.com/nl/koi-idol-verkiezing/inschrijven
Wij komen graag bij u op bezoek.

Over Marc van Leest

Marc van Leest is samen zijn vader Piet van Leest de drijvende kracht achter Koi-Idol, een online verkiezing voor Koi van hobbyisten. Deze digitale Koi Show is onderdeel van KoiGate waar Marc de Public Relations vertegenwoordigd. Daarnaast is hij zelf hobbyist en geniet vooral van het persoonlijk contact met andere hobbyisten.

Comments are closed.