Is cocaïne smokkel via Koi-transport een optie?!

Drugssmokkelaars worden steeds creatiever. Het zou nu gaan om gesealde compartimenten. Weggeplakt aan de binnenkant van de zak om zo een soort dubbele bodem te creëren.  Agenten hebben beslag genomen op de lading en bij een huiszoeking onder andere diverse versnijdingsmiddelen en zelfs een pistool aangetroffen.

Poging tot mishandeling is namelijk niet strafbaar

Het is niet de eerste keer dat vissen worden gebruikt als cover voor verdovende middelen. Eerder werd er al eens vloeibare cocaïne aangetroffen in de bodem van de dubbele plastic zak waarin tropische vissen werden getransporteerd. Deze dubbele zak dient als extra veiligheidslaag in het geval van lekkage, maar laat zich ook lenen als verborgen compartiment.

Cocaine in doorzichtige zakjes kunnen bevestigd worden aan de binnenkant van een plastic zak. De stof kan ook opgelost worden in water in de tussenlaag van twee plastic zakken met water.

Niet bepaald de beste manier zou je denken daar de plastic zak doorzichtig is, maar wanneer je de cocaïne oplost in water, is het vrijwel transparant en vanuit de buitenkant is het op het eerste gezicht niet te bepalen dat er water met een opgeloste vloeistof in de tussenlaag zit. Bovendien gaat de aandacht toch uit naar die gekeurde vissen die dartelend rondzwemmen. Door middel van een indampen procedure kan het water weer gescheiden worden van de opgeloste stof en je  hebt weer cocaïne als poeder.

dan kom je op artikel 350 lid 2 hetgeen zoveel bespreekt als ‘de vernieling van een dier’

Je zou willen hopen dat de creatieve El Chapo’s behoudens de reguliere strafmaat ook poging tot dierenmishandeling ten laste wordt gelegd, maar de wet zegt dat dit niet kan. Poging tot mishandeling is namelijk niet strafbaar. Daarvoor moeten de dieren sterven en dan kom je op artikel 350 lid 2 hetgeen zoveel bespreekt als ‘de vernieling van een dier’.

Lees ook: Illegaal Koi transport van astronomische waarde onderschept 

Ook wanneer zij wel over de juiste exportpapieren beschikken is klaarblijkelijk de gezondheid van de vissen niet hun prioriteit. Wanneer zo een compartiment lek of los raakt, zullen de vissen met een harde trip de dood tegemoet treden. Dit zouden ze als ‘mogelijkheidsbewustzijn’ met zich moeten dragen. Daarmee toon je in de rechtbank aan dat er opzet in het spel is geweest.

Tropische vissen uit Azië zijn niet meteen interessant, maar er is ook een levendige handel aan cycloïden en andere vissen uit bijvoorbeeld Zuid-Amerika, dat bekent staat om een overvloed aan drugs.

Het is niet aannemelijk dat de transport van Koi eenzelfde lot beschoren zal zijn; Japan is niet een land dat bekend staat om zijn levendige handel in cocaïne. Dat komt veel voor in Zuid-Amerika waar toevalligerwijs ook veel begerenswaardige tropische vissen hij natuurrijk habitat vinden.

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App