Hennep kwekerij opgerold in Vriescheloo

In vijvers groeien vaak planten, aan de rand van een vijver idem dito, maar onder een vijver, dat is toch wel zeer onwaarschijnlijk. Toch werd het fenomeen gezien in Vriescheloo. In het Gronings dorp werd een hennepkwekerij aangetroffen onder een vijver, zandbak en terras

Nadat de politie de woning had doorzocht zonder succes, troffen ze uiteindelijk onder een vijver met ietwat vreemde vorm, namelijk een hoge bak, een toegangsdeur tot een ondergrondse ruimte. Er groeiden ongeveer 165 volgroeide wietplanten en er werd in de ondergrondse ruimte ook illegaal stroom afgetapt. Hoe subtiel de kwekerij zelf ook was; naast de ondergrondse ruimte stond een zee container gevuld met alle goederen om de planten te onderhouden. 

Er groeiden ongeveer 165 volgroeide wietplanten onder de vijver

De zee container is inbeslaggenomene. Ook zijn er mobiele telefoons, laptops, gereedschap een twee personen auto en zelfs een bakfiets meegenomen door de politie. De 56 jarige verdachte uit de gemeente Westerwolde is gearresteerd. De politie heeft het niet altijd bij het goede eind, zo bleek eerder al eens, ook in Groningen, toen de politie een inval deed bij een Koi hobbyist.

Lees ook: Ik heb geen hennepplantage, ik ben Koi hobbyist

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App