Koi Idol valt wederom naar Friesland

Twee maandwinnaars op rij hadden hun Koi-idolen zwemmen in het voor ons hoge noorden.  Op zaterdag 28 september stond een afspraak voor het bezoek aan de winnaar van de Koi-idol verkiezing augustus 2019 ingepland. En ja, zoals in het artikel van de vorige winnaar al werd aangegeven Koi kilometers bestaan niet. Dit werd ook nog eens bevestigd door Daan, de winnaar waar we op bezoek waren. Wat later nog in het artikel zal blijken.

Met een bezetting van minder dan 10 vissen houd een dubbele filterlijn alles onder controle

Maar eerst over het bezoek zelf, al een aantal jaren geleden hebben we Daan leren kennen op één van de shows waar hij ons aansprak, over wat het nu zo allemaal inhield die Koi-idol verkiezing. Nadat we hem daarin meer duidelijkheid hadden gegeven. Mogen we wel zeggen dat hij sindien een trouw deelnemer is van de verkiezing. Niet altijd in de prijzen maar toch vorig jaar als deelnemer in de finale met een wildcard. En dan nu met zijn schitterende Bekko, als maandwinnaar van augustus naast de maandprijs een directe finaleplaats behaalde. Aan een live Koishow heeft Daan tot nog toe niet deelgenomen. De groei zit er in zullen we maar zeggen. Wat ook bleek hoe hij zijn hobby is begonnen en nu beleefd.  Zoals de meeste onder ons zijn begonnen met vijvers, goudvisjes met een koitje erbij.

Zo begon Daan 19 jaar geleden zijn Koi carrière met 800 liter en is nu inmiddels na een paar vijvers en een verhuizing verder uitgegroeid tot zo’n 65 kuubs vijver. Met een bezetting van minder dan 10 vissen houd een dubbele filterlijn alles onder controle, al is de toegang nog een aandachtpuntje.

Daan is er zodoende met enige regelmaat  “vaak samen met zijn zoon” te vinden

 

Daan heeft in de loop der jaren een hechte vriendschap opgebouwd met zijn Koidealer.  Daan is zodoende met enige regelmaat  “vaak samen met zijn zoon” te vinden in de weekenden bij Kim’s Koi in Boortmeerbeek België. Waar hij dan met plezier de helpende hand aanbied en zijn kennis van koi in de gesprekken met Kim verbreed. En dat Kim er verstand van heeft kan niet ontkend worden. Kim is naast een alom gerespecteerdKoidealer ook vaak in Japan en jureert daar zelfs mee aan de shows.

Zoals gebruikelijk na een gezellig praatje te hebben gemaakt, zijn we over gegaan naar de controle van de Koi. Deze zwom heerlijk zijn rondjes in de vijver en Daan heeft hem zelfs even gebowld. Hierna konden we overgaan tot de overhandiging van de trofee en oorkonde en niet te vergeten het prijzenpakket van JBL. Daarna was het weer tijd om de reis terug naar het zuiden des lands te ondernemen.

Zou u het ook leuk vinden als wij een bezoekje aan je vijver komen brengen en jouw Koi,  de Koi-idol van de maand mogen noemen?
Schrijf je dan nu in voor de volgende verkiezing!

(link: https://koigate.com/nl/koi-idol-verkiezing/inschrijven)

Over Marc van Leest

Marc van Leest is samen zijn vader Piet van Leest de drijvende kracht achter Koi-Idol, een online verkiezing voor Koi van hobbyisten. Deze digitale Koi Show is onderdeel van KoiGate waar Marc de Public Relations vertegenwoordigd. Daarnaast is hij zelf hobbyist en geniet vooral van het persoonlijk contact met andere hobbyisten.

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App