10 Koi a 4000 dollar gestolen in New Mexico

Wie dacht dat er alleen drugs uit de kraan komt in Mexico heeft het mis. In Santa Fe werd de vijver van Melissa D’Angelico leeggeroofd van haar vissige occupanten. 

Een dief, vastgelegd op camera, wist er in een aantal ‘runs’ maar liefst 4000 dollar aan Koi te netten. Op camerabeelden is te zien hoe de dief met behulp van een net de Koi uit de vijver van de Santa Fe Landscapes and Water Gardens in New Mexico haalt. 

Koi blaffen niet, maar worden wel gemakkelijk herkent

Enerzijds zijn Koi een gemakkelijke prooi voor boeven. Daadwerkelijke cijfers van Koi diefstal zijn moeilijk meetbaar en niet voorhanden. Aangifte wordt lang niet altijd gedaan en vaak denkt de eigenaar dat het een reiger of kat is geweest; hoeveel hiervan onterecht zijn is zelfs niet te schatten.

Feit blijft dat een Koi veel waard kan zijn en niet blaft of bijt wanneer oneigenlijk uit diens habitat gelift.  Anderzijds is het juist niet erg slim. Zodra er grotere geldelijke waarde aan zo een vis zit, wordt deze gemakkelijk herkent via hun unieke patroon en daarbij vergen Koi specialistische zorg en transport. 

In totaal zijn tien Koi het haasje geworden. Ondanks de video beelden zijn er nog geen arrestaties verricht. Wat er met de vissen is gebeurd is evenmin publiekelijk. 

Santa fe, New Mexico

Bron: Washingtonpost.com

 

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App
EnglishNederlands