De major awards van de All England Koi Show 2019

+ Alle Special Awards

Vanuit Nederland bestierden we met een grote groep de All England Koi Show. Bij binnenkomst werd ik meteen betrapt op mijn enthousiasme. Jasmin Ryan, jurylid in opleiding zag me stuiteren. Het eerste bekende gezicht was een feit. Het beloofde praatje is er helaas nog niet van gekomen dus die houd ze nog tegoed. Wel zijn er veel andere gesprekken tot stand gekomen. Met bekende, maar ook met minder bekende en nieuwe gezichten. Dat is toch wel leuk voor wanneer je jaarlijks al die Koi shows afloopt. Oude bekenden zien, maar ook weer nieuwe gezichten ontmoeten.

We hebben de druk van deze eer gevoeld

Die nieuwe gezichten hebben we ook ontmoet aan het showvat. We kwamen oog in oog met de kampioenen van Engeland. We mochten ze van Bernie Woollands fotograferen. Sterker nog, we bleken de enige Koi fotografen op het showterrein en ons werd gevraagd de officiële foto’s te maken van de wedstrijd. We hebben de druk van deze eer gevoeld; we hadden immers maar drie uren om ze er allemaal op te krijgen, maar het is wel gelukt. Geniet hieronder van de vissen waar wij ook zo van hebben genoten. De Major Awards van de All England Koi Show 2019.

Grand Champion – Size 7 Kohaku – Tony Pinn

Grand Champion

 

Superior Champion – Size 7 Kohaku – Wayne Taylor

Superior Champion

Mature Champion – Size 6 Kohaku – Paul Williams

Mature Champion

Adult Champion – Size 5 Kohaku – Mick Preston

adult champion

Young Champion  -Size 4 Kohaku – Robert Robson

Young Champion

Baby Champion – Size 2 Kohaku – Matt Shields

Baby Champion

Jumbo Champion –  size 7 Kohaku – Matt Shields

Jumbo Champion

Best Non Gosanke –  size 6 Asagi/Shusul – Steve Rollins

Best non gosanke

Best Doitsu –  size 5 Sanke – Adam Richardson

Best Doitsu

Best Yamabuki –  size 7 Hikari Muji – Steve Rollins

Best Yamabuki

2nd Best Yamabuki –  size 6 Hikari Muji – Matt Shields

2nd Best Yamabuki

3rd Best Yamabuki –  size 5 Hikari Muji – Matthew Pearson

3rd Best Yamabuki

NVN Friendship Trophy –  size 7 Hikari Mojo – Tony Pinn

NVN friendship Trophy

foto’s Pascal Goossens en Tiebo Jacobs. Met dank aan: Pieter Heurter

Series NavigatieMajor Awards All England Koi Show 2018 >>

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Comments are closed.