Stefan Koster meet het zuurstofgehalte in vijvers en filters

Als KoiQuestion-redacteur struin ik regelmatig Facebook en Youtube af, kijkend wat anderen voor videomateriaal maken. Deze keer stuit ik op een filmpje van Stefan Koster van Arts & Ants, waarin hij door middel van metingen overtuigend laat zien wat het zuurstofgehalte is in divers vijvers en filters. Beadfilters, meerkamerfilter, trickle en showers, maar ook het immens populaire bewegend bed; allemaal komen ze aan bod. Leuk om te zien dat hij iets in beeld brengt wat veel hobbyisten niet verwachten. Daarnaast laat hij ook nog zien wat er gebeurt bij medicijngebruik en het zuurstofgehalte.

Aan het eind van het filmpje belooft Stefan nog meer van dergelijke filmpjes te gaan maken. Keep up the good work!

Over Marco Zegers

Marco is docent natuurkunde en scheikunde op een middelbare school onder Eindhoven. Van jongs af aan is hij geïntrigeerd door de karper en beviste ze vele uren. De koi, de koivijver en de techniek ziet hij als een boeiende mix tussen zijn hobby en zijn vak.

Comments are closed.