RTL Nieuws, het landelijk nieuwsorgaan, kopt vanochtend de Koihobby onder de aandacht en dat is letterlijk goed nieuws. Alhoewel we onze eigen verslaggeving en diens importantie niet willen onderschatten, brengt een dergelijk artikel onze hobby onder een veel groter publiek onder de aandacht.

https://www.rtlnieuws.nl/economie/bedrijven/artikel/4813676/holland-koi-show-karpers-japanse-vissen

Natuurlijk is de insteek van de titel weer de potentiële prijzigheid van de hobby, maar eerlijk is eerlijk, dat wordt ook voor het eerst een krachtig genuanceerd in het artikel. Aanleiding is de Holland Koi Show die vandaag van start gaat en geïnterviewd wordt onder andere Tjaard van Balen.

Natuurlijk kan een dergelijk nieuwsbericht leiden tot meer bezoekers op de show, maar op de langere termijn hopen we vooral dat het een beter draagvlak heeft voor de hobby in zijn totaliteit door een kleine wending te geven aan de publieke beeldvorming over de toegankelijkheid van de hobby. Die is overheersend van mening dat het maar dure vissen zijn, maar gelukkig wordt er in dit artikel verder op ingegaan en uitgelegd dat dit vooral excessen zijn en dat de gemiddelde gevorderde hobbyist rond de 300 euro neertelt voor een Koi. Dat klinkt zo gek nog niet toch?! En zo zit de hobby ook echt in elkaar; Koi houden is voor iedereen weg gelegd.

Ook helpt de redacteur nog even een misverstand uit de weg door te stellen dat ‘Koi Karper’ feitelijk foutief is. Een meepakker. De bewering van RTL NIEUWS dat een Koi wel zestig jaar kan worden valt wel te betwisten, maar er zijn ook wel.eens artikelen verschenen waarin 80, 100 of 200 jaar als reële levensduur werd geschetst. Maar tussen de 25 en 30 kunnen ze, mits goed verzorgd, zeker worden.

Al met al ben ik verheugd met deze aandacht voor onze mooie hobby. Kom naar Arcen dit weekend of volg onze verslaggeving om op de hoogte te worden gehouden.

 

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App