Marc en Piet op bezoek bij winnaar van mei

Alhoewel we het hele land doorkruisen is een bezoekje aan de kust met deze zomerse temperaturen van de laatste tijd altijd welkom. Helaas of voor ons een geluk, was het die dag in Vlissingen geen echt strandweer. Dat merkte we ook aan het verkeer dat stukken minder was dan van tevoren door ons ingeschat. Niet dat we voor een uitje op het strand vertrokken, maar om op bezoek te gaan bij de maandwinnaar van de Koi-Idol verkiezing.

Winnaar Koi Idol mei 2019 Murata Girl

Deze keer viel de eer aan Richard welke met zijn Murata Girl tot winnaar van de maand mei was verkozen. Een aantal jaar geleden hadden wij Richard al eens bezocht voor zijn deelname met The Queen. Tussentijds zagen we Richard vaak op de diverse Koishows, waar we negen van de tien keer nog wel tijd voor een babbeltje maakte.

Trofee The Queen en Murata

We hadden op zondagochtend, zo rond half elf met Richard een afspraak staan om hem te bezoeken.
Wij waren mooi op tijd, Richard ook maar dat hing er net om, vertelde hij bij aankomst. Richard zit namelijk bij de vrijwillige brandweer en had die morgen om half vier al een oproep om uit te rukken voor een boerderijbrandje. Maar dat ter zijde. Richard stond ons al weer fris gedoucht op te wachten bij de deur.

 

Koi-idol Murata Girl bij het baasje roepen

met water spelen…..

Waarop een warm welkom volgende, al pratend namen we kort daarna plaats op het zitje bij de kraak heldere vijver. Koffie met de beroemde Zeeuwse bolus werd door de vrouw des huizes geserveerd. Inclusief de botervloot om de bolus nog lekkerder (vetter) te maken. Vingertjes aflikken dus.

De trickelfilter van Rini Groothuis

En dat kon ook gezegd worden over hoe Richard zijn hobby beleefde, naast dat hij oog had voor de kwaliteit van de Nishikigoi, wat bleek uit zijn eerste plaats met Murata Girl, vond Richard toch nog wel de meeste voldoening in het waterbeheer van de vijver. ”Spelen met water” noemt hij dat.

Murata Girl in vijver

Richard had hiervoor in het filterhuis, geheel van elkaar gescheiden, twee filtersystemen opgesteld . Alles in kopie compleet! Een links en een rechts, van meerkamerfilter, pompen, luchtpompen, UV lamp enzo, enzo. Zelfs elk aangesloten op een aparte groepenkast. Zodat hij altijd op alles was voorbereid.
Daarnaast vertelde Richard met grote trots nog over het trickelfilter wat hij opgesteld had staan. Welke via via verkregen en deze nog op de vijver van Rini Groothuis had gedraaid.

Meerkamerfilter

Good old meerkamerfilter

Vele onder ons zullen deze naam wel kennen als auteur van o.a. Nishikigoi Symfonie. Of nog uit de beginjaren van de Koi-idol verkiezing waar Rini destijds als jurylid zijn diensten voor verleende.
Voorgesteld werd dan ook om in het filterhuis de prijsuitreiking op de gevoelige plaat vast te leggen. Het filterhuis was immers Richards grootste trots, waar hij menig uurtje in doorgebracht heeft en over kon blijven vertellen.  Altijd leuk en leerzaam die bezoekjes aan de winnaars. Jammer dat de tijd dan vaak sneller doortikt dan gewenst en het alweer snel tijd werd voor een bedankje voor het warme ontvangst, koffie, bolus MET boter en het leerzame gesprek.

Koi-idol Prijsuitreiking

Ook eens deelnemen aan de online Koi-idol verkiezing schrijf dan hier in.
https://koigate.com/nl/koi-idol-verkiezing/inschrijven

En wellicht komen we volgende keer bij u op bezoek.

 

Series Navigatie<< Koi Idol winnaar april is een oude bekendeKoi Idol maandwinnaar: Prijsje erbij voor M Sakura >>

Over Marc van Leest

Marc van Leest is samen zijn vader Piet van Leest de drijvende kracht achter Koi-Idol, een online verkiezing voor Koi van hobbyisten. Deze digitale Koi Show is onderdeel van KoiGate waar Marc de Public Relations vertegenwoordigd. Daarnaast is hij zelf hobbyist en geniet vooral van het persoonlijk contact met andere hobbyisten.

Comments are closed.