Floor maakt er tijd voor

Ooit noemde ik hem Koning Kohaku, want de dealer uit Oost-Souburg won letterlijk alles toen met diverse Kohaku in diverse sizes; ook de Grand Champion titel. Alhoewel hij er dit jaar geen vissen voor meebracht, kreeg hij toch het bordje er boven; alleen met de toevoeging B. Zijn Karashigoi is al zolang in bezit dat hij niet eens de exacte leeftijd weet. Maar ouder dan tien toch zeker. Dat doet er eigenlijk ook niet toe want de realiteit van de huid is subliem en dat is wat telt en natuurlijk de body, die ook. Deze kun je wel aanmerken als die van een Showa; een beetje ruitvormig.

GC B BKS 2019

Dat is ook wel de kunst van Floor. Die jaagt de vissen niet over de kling en hij neemt er de tijd voor. Het maakt niet uit of ze maar een paar centimeter pakken in een jaar; als de vissen maar op een gezonde wijze groot groeien en dat zie je nu dus terug, maar ook in het verleden met zijn Kohaku hing de Zeeuwse dealer deze filosofie aan. Een prachtige prijs voor een fabuleus exemplaar in zijn soort.

Series Navigatie<< Grand Euregio in België (slechts) Jumbo Champion AHilde en Michel tekenen tweede Major Award bij in Hasselt >>

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website