Supreme Champion ZNA Belgian Koi Show 2019

Het sprookje voor Filip Poppe om driemaal achtereen de Belgian Koi Show te winnen met dezelfde vis en dat in bijzijn van Kentaro Sakai, de geestelijk vader van de Koi, bleek te mooi om waar te zijn. Desniettemin is de vis gewoon heel erg goed. Een nog massievere bouw dan vorig jaar, echter op de huidkwaliteit iets ingeleverd in termen van conditie, is deze Koi immer nog waardig en een prachtige Supreme Champion. De Kohaku van Hilde en Michel is op dit moment simpelweg beter.

SC BKS 2019

Wanneer je het mij persoonlijk vraagt dan deel ik die mening en alhoewel geen jury durf ik wel te stellen dat de verhouding van het hoofd en de body bij de vierstap van Poppe net iets tot voorbij mijn smaak is weggevallen; de Koi wordt te massief, net te dik, een beetje zoals ikzelf momenteel, maar volgens mij is dit voor de jury geen fout.

Ook de conditie van de huidkwaliteit is wel erg goed, zoals we gewend zijn. Echter dit jaar niet zoals we dat al gezien hebben in eerdere edities. Je ziet het schommelen tussen ochtend en middag en dan met name in het shiroji. De Koi is sinds de introductie op Europese Koi Shows een persoonlijke favoriet geweest, maar juist omdat ik van haar houd moet ik er wel heel eerlijk over zijn.

Series Navigatie<< Hilde en Michel maken comeback onder goedkeurend oog Kentaro Sakai

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App