Grand Champion Belgian ZNA Koi Show 2019

De winnaar kwam uit onverwachte hoek. Vaker al goed voor een hoofdprijs of net daaronder, maar ook al een poosje op de luwte in de laatste jaren. Van tevoren schommelde de balans van de bookmakers voor de GC toch meer tussen de hobbyisten Rob van der Hulst en Filip Poppe. Zij hadden de beste papieren op basis van de prestaties in het recente verleden, maar zoals geschreven in de speculatieblog hield ik er rekening mee dat Hilde en Michel nog iets achter de hand zouden kunnen hebben. En zo bleek. Met een Kohaku uit de stallen van Dainichi, maar aangekocht via Ryuki Narita, grijpen zij wederom het goud.

GC A2 BKS 2019
De Kohaku is zes jaren en kenmerkt zich in de overall lijn als kwalitatief imposant. Sashi en Kiwa erg goed. Prachtig fukurin, aantrekkelijk patroon en een goed gebalanceerde body; het maken deze kampioen ook echt kampioenswaardig. Ten opzichte van de andere kanshebbers van eerder genoemde hobbyisten scoorde ze, naar mijn persoonlijke mening, vooral hoger op het gebied van algehele conditie en lichaamsbouw inclusief hoofd.

Series Navigatie<< Win als bezoeker in Hasselt een SFF Tancho (Video)Miss Magnum moet het doen met een tweede plek >>

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App