Deze Kohaku was eigenlijk de beste Koi op een show

Rob van der Hulst wist enkele weken geleden in Oldenzaal vriend en vijand te verbazen met een Kohaku uit de Koharu-2-bloedlijn. Met een overstijgende klasse ging ze daar aan de haal met het eremetaal. Nu echter, was ze eigenlijk ook de beste?! Ja, serieus. Sprekend met wat juryleden nadat het jureren gedaan is; is het niet slechts één die de mening deelt dat de Kohaku van Rob van der Hulst de beste Koi van het speelveld is. Ware het niet dat de Koi één oog heeft dat veel dikker is dan het andere. Een opmerkelijk gezicht, dat echter ook al aanwezig was tijdens haar prestigeuze overwinning in Oldenzaal. Toen kwam het wel door de keuring; nu wordt het als fout gezien. Dat betekent geen diskwalificatie, maar wordt wel als ernstig genoeg beschouwd om haar voor de titelstrijd afzijdig te houden in vergelijk met de competitie,  waardoor de titel aan haar voorbij gaat en ook de Supreme moet ze voor zich laten gaan.

JC-A BKS 2019

Elke show is anders; de Euregio is echter geen ZNA show al wordt deze wel volgens de ZNA regels gejureerd. De BKS is dat wel en dan worden de duimschroeven onverbiddelijk aangedraaid. Eerlijk is eerlijk; de Kohaku zit er ook niet zo puik bij als in Oldenzaal, maar is op zijn minst nog uitmuntend. Er is geen vis met een beter Beni op deze show, aldus Duc Nguyen. Persoonlijk had ik haar zelfs ondanks het oog aangemerkt als Grand Champion, want ik ben erg onder de indruk.

Series Navigatie<< Wie houdt Poppe van de titel in Hasselt?Grand Champion B naar Oost-Souburg >>

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App