Filip en Rob staan eindelijk tegenover elkaar in de ring

Vorig jaar zagen we de hobbyist met zijn Koi diverse shows bestieren, dit jaar houdt hij het bij slechts eentje en wel om één reden; “Kentaro komt”, aldus vertrouwde de Belgische hobbyist mij zijn beweegredenen toe terwijl aan een picknicktafel op de Euregio Koi Show. Hij heeft gelijk, want de show in België wordt best een speciale.

Filip Poppe

Filip Saerens namelijk, heeft het mogelijk gemaakt dat een aantal zeer prominente Japanse kwekers langskomen waaronder Kentaro Sakai van de Sakai Fish Farm in Hiroshima. Hij is niet alleen een van de allerberoemdste kwekers, maar ook de geestelijk vader van de Yondan Kohaku van Filip Poppe.  Met zijn Miss Magnum scoorde hij voor het tweede achtereenvolgende jaar de Grand Champion award. Zijn Yondan Kohaku was oppermachtig. Zou het dan niet geweldig zijn voor de hobbyist om er de derde opeenvolgende titel te veroveren met deze Koi?

Grand Champion BKS 2018

The Reigning Champion

Lijst

Maar zover is het nog zomaar niet. De Belgian Koi Society heeft onlangs als organiserende partij de deelnemerslijst bekendgemaakt. Op deze lijst staan nog een aantal namen die al eens Koi meebrachten die goed genoeg waren voor de hoogste titel.

Albert Desseyn

De alfabetische lijst begint bijvoorbeeld met Albert Desseyn. Hij won twee jaren op rij de Grand Champion van de Shinkokai Koi show in Berlijn met een Kohaku. De afgelopen twee jaren deed hij het iets rustiger aan alhoewel hij wel van de partij was op deze show in het voorgaande jaar. Zal hij iets in zijn mouw hebben?

2017-06_Berlijn_GC

ElnaKoi

Zijn dealer is Elnakoi; dat wordt gerund door Dirk Snauwaert won ook al eens een Grand Champion met een Kohaku in Japan; dat was op een Wakagoi, offerwijl een Young Koi Show, maar hij bracht ook wel eens grotere vissen mee. We hebben het afgelopen jaar weinig van hem gezien en dat heeft wellicht een reden gehad zoals Filip Poppe ook zijn troeven niet heeft verspeeld?

Grand Champion All Japan Young Koi Show 2013

Rob van der Hulst

De grootste competitie valt wellicht te verwachten van Rob van der Hulst. Rob won de Euregio Koi Show en ik moet eerlijk zeggen dat hij me onopgemerkt was gebleven als deelnemer in België tot dit artikel. Dit stelt echt iets voor. Rob en Filip zijn de beste hobbyisten van Europa van de afgelopen jaren, maar stonden nog nooit samen in de ring. De kans is groot dat het een strijd wordt tussen Kohaku. Zal Rob meedoen met dezelfde vissen of heeft hij nog iets achter de hand?

GC EKS 19

Hilde en Michel

Hilde en Michel staan ook op de lijst. Dit Belgische paar heeft met meerdere Jumbo Gosanke GC awards binnen gehengeld. Waar ze verschijnen doen ze ook mee om de prijzen op verschillende ZNA en Shinkokai shows in Nederkand, Duitsland en België. Dat deden ze onder andere met een Sanke en Maruten Kohaku.

Grand Champion interkoi kalkar

Interkoi Arendonk

Ikzelf denk dat er weleens een verrassing kan komen vanuit de hoek van Arendonk. Luc Borgmans heeft beslist grote en kwalitatieve Koi zoals we ook regelmatig op Social Media voorbij zien komen. Bij hem is het best altijd een verrassing wat hij meebrengt. Ook op de Euregio bracht hij zeer hoogwaardige Koi mee, maar hij durfde één vis zelfs persoonlijk te benoemen als mogelijke opvolger; Amira is haar naam.

Kim’s Koi

Wat te denken van Kim’s Koi. Altijd goed voor een paar hoofdprijzen; Best in Variety of Major Awards. Naar verluid zal hij hier ook dit jaar weer voor willen gaan, zoveel acht ik zeker. Hij heeft weleens aangegeven ook wat grote vissen te willen meenemen; wie weet is het zover? Ik weet dat Kim zelf een lievelingskoi had, een  Maruten Showa. Volgens mij heb ik deze terug gevonden op de website en is ze inmiddels rond de 65cm. Stiekem hoop ik deze Koi op de show te zien…

De Maruten Showa zwom al bij Kim in de kas als tosai. Niet de hardste groenere behoud ze wel haar kwaliteit. Ready for show?

Filip’s Koi en Vijvershop

Filip Saerens is zaakvoerder in eigen shop en deze show verantwoordelijk voor het over laten komen van 4 topkwekers zoals jullie eerder al hebben kunnen lezen. Hij heeft erg veel shipments binnen gekregen de afgelopen periode en de kans is groot dat deze dealer na een Supreme Champion titel in Nederland en een Suprme Champion titel in Frankrijk in mei vorig jaar, nu wil gaan voor het hoogste podium in eigen land en onder toeziend oog van zijn belangrijkste leveranciers uit Japan.

Supreme Champion France Koi SHow 2018 Filip's Koi Shop

André de Groot

André de Groot is een hobbyist die Rob van der Hulst in een dubbelinterview al eens de te kloppen man noemde en beloofde ons achter hem aan te gaan. Dit weekend staan ze samen in de ring. Brengt André iets gewichtigs mee voor de strijd?

Lees ook: Meervoudig Grand Champion Winnaar uitgedaagd

Waarheid

De waarheid is dat het van iedereen op de lijst kan komen. Ik ben ervan overtuigd dat iedereen goede Koi meebrengt en het ons een lust voor het oog zal laten zijn, maar de Grand Champion zal mijn inziens wel uit de bassins van bovengenoemden moeten komen voor zover ik trendwatcher mag zijn op dit gebied.


UPDATE 21-06 11:18 uur

Filip Poppe

In mijn artikel ga ik er maar vanuit dat het Miss Magnum moet zijn. Ik houd er echter sterk rekening mee dat de Vlaamse hobbyist nog in ieder geval één andere Koi mee zal brengen die wij niet eerder zagen op een show. Ik geloof dat het reeds vorig jaar was dat Filip een Koi had betracht om in hoogste regionen van de Koi Shows mee te spelen, maar we hebben haar tot op de dag van vandaag nog nooit gezien. De spanning stijgt. De vissen worden vandaag ingebracht en morgen zullen we het weten.

Series Navigatie<< Gratis vrijkaarten voor Belgian Koi Show 2019Grand Euregio in België (slechts) Jumbo Champion A >>

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Comments are closed.