Barry Germaine was meer dan 10 jaar steun en toeverlaat van zuiver water

barry

Barry Germaine is een marinier. De verleden tijd wordt hier niet gebruikt want eens een marinier, altijd een marinier. En dit was ook te zien aan de mentaliteit van de vrijwilliger met diens ferme handen. Van opgeven wist hij niet; zijn arbeidsethos was benijdenswaardig, maar genieten kon hij ook. Barry was meer dan tien jaar vrijwilliger op diverse Koishows en op advies van Huub de Rijck, probeerde hij eens of zijn ervaring ook in Nederland en België van pas kon komen. De Engelsman vond er vervolgens zeker zijn gading. Hij overleed afgelopen week en daarmee verliest de Koiwereld een vriend en voorbeeld. Hij is 74 jaar geworden.

Onze eigen Patrick Oude Groeniger stond samen met Barry met de blote voeten in het showvat. Met een klein laagje water erin kun je zo ideaal alle plooien eruit halen zodat de bodem mooi strak is. Een van de vele wijsheden en trucjes die Barry tot zijn beschikking had als vernuftige vrijwilliger met een brok ervaring. Maar het zijn niet zijn trucjes waar de Engelsman om bekend stond; dit was veel meer zijn karakter. Een allesrelativerend en liefdevol karakter. Wanneer je mensen als zodanig typeert heb je het meestal over mensen die wijsheden verkondigen vanuit een luie stoel, maar dat was voor Barry niet weggelegd.

Barry germaine

Barry Germaine ontvangt uit handen van Huub de Rijck een paintbrush kunstwerk van Gregor Meijer als dank voor zijn inzet als vrijwilliger. (2016)

Zoals gezegd is hij een marinier, een vechter, een rauwdouwer, maar ook vanuit empathie kun je werken tot op het bot. Mariniers vechten voor hun land, niet voor de eer. Vast en zeker dat hij veel van zijn professionele leven nooit heeft kunnen delen. Ook op de Koishows ontweek hij de spotlights, maar trok er hard aan om de klus te klaren. Of dat nu op de Holland Koi Show, De Euregio Koi Show of de Belgian Koi Show was. Op al deze Koishows  was de veteraan op missie, een missie van plezier en kameraadschap onder vrijwilligers.

daarbij is de Koi wereld infantiel in vergelijk

Hij was een man waarvoor je bleef stilstaan, zijn levenservaring misschien onbewust charismatisch aanwezig, kon Barry je heel even laten bezinnen als je tenminste ook even de moeite nam om met hem te praten want hij trok niet bewust je aandacht. Deed je dat wel, dan stond je letterlijk en figuurlijk heel even stil; ook al raasde de hectiek van een Koishow nog zo door om je heen. Een beetje zoals in het oog van een orkaan; dat was Barry Germaine. Hij liet zich nooit gek maken of provoceren, had wel een mening of ideeën, maar had nooit de behoefte dat op de spits te drijven. Nee, aan Barry kon je wel zien dat wat hij van de wereld gezien heeft in zijn leven, daarbij is de Koiwereld infantiel in vergelijk. Zich als vrijwilliger manifesteren deed hij voor zijn plezier, dat is hoe hij zijn oude dag het liefste sleet en geef hem eens ongelijk…

Euregio Koi Show

Barry en Patrick tijdens de Euregio Koi Show 2017

Patrick herinnert zich nog goed. Samen hard werken en aanpoten, maar ook in alle rust Koi kijken en aan een zin of woord genoeg hebben;

“We lagen altijd wel op dezelfde lijn en gaven elkaar geen hand, maar een knuffel. Barry, steun en toeverlaat van ZUIVER WATER! Gedurende de show heb ik hem leren kennen als een enorm vriendelijke en gedreven man. Een vrijwilliger welke van enorme waarde voor de show is geweest. Hij was deze editie m’n watermaatje en ik heb enorm veel lol met hem gehad. Ik kan niets anders zeggen dan dat ik hem echt een geniale kerel vind en enorm veel respect voor hem heb.”

Ja Barry snapte het wel. Als vrijwilliger voor diverse shows zoals de Euregio Koi Show, Belgian Koi Show en de Holland Koi Show was hij veel van huis, maar nooit vergat hij wie er thuis op hem wachtte, hetgeen wel bleek uit de veel herhaalde term wanneer hij refereerde aan zijn vrouw: “She-who-knows-all”. Humor was Barry dan ook niet vreemd; gewoon zo eentje uit duizenden. Niet lullen maar poetsen en onderweg zoveel mogelijk plezier eraan beleven.

Bedankt Barry, voor alles dat je de hobby bracht!

We misten hem al het laatste jaar; echt missen ook wel, want het binnenterrein van een Koiwedstrijd is zonder Barry is ja, gewoon anders. In het niets zal ons gemis staan tot dat van zijn vrouw en onze gedachten en sterktewensen zijn dan ook met haar. Bedankt Barry, je bent een prachtige kerel geweest voor ons en hebt de hobby mooier gemaakt met je aanwezigheid. Aanstaand weekend op de BKS ben jij ‘He-who-is-missed-by-all’.

Barry Germaine, een schat van een man; een gouden kerel en een marinier. Bedankt voor alles.

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App