Belgian Koi Show op verhard terrein

Jeroen Proost van de BKS deelde met ons een schare aan opbouwfoto’s waarop te zien is hoe de show gestalte krijgt op deze nieuwe locatie. Door werkzaamheden aan Karpermolenpark verhuist de ZNA Belgian Koi Show dit jaar naar de overkant van de Koning Boudewijnlaan. Slechts vijftig meter van het park.
In overleg met de stad Hasselt hebben ze gekozen voor de Oude Brandweerkazerne. Deze locatie heeft volledig verharde vloer. En ook twee grote hallen. Daar gaan we natuurlijk gebruik van maken.

De show wordt als één geheel gebouwd rond en gedeeltelijk in beide hallen. De wedstrijd zal bestaan uit twee velden met twee binnenringen. Na een hele week opbouwen is de show nu klaar om morgen vis te ontvangen. Het verste weg komt waarschijnlijk Koilab uit Parma, Italia. Hij is eerder vandaag reeds vertrokken met zijn wedstrijdvissen om morgen tijdig op de show te geraken.

Samen klaren zij de klus om 71 wedstrijdvaten en 59 stands neer te zetten

Het wedstrijdterrein is verdeeld over twee velden

De hele week wordt er in Hasselt al flink doorgepakt om de show zo goed mogelijk op te tuigen. Dat gaat gepaard met de nodige uitdagingen. Omdat het terrein dat traditioneel werd gebruikt voor de show under maintenance is, wordt er uitgeweken naar een andere showground, wel op dezelfde locatie, maar het breekt wel de routine natuurlijk.

Nabij een gebouw krijgt de show meteen een heel andere uitstraling en dat kan ook heel positief uitpakken. Ik ben benieuwd hoe het er straks uit zal zien. In ieder geval hoeven we niet bang zijn voor modderige voeten. De show is op verhard terrein dit jaar.

Gelukkig weten de vrijwilligers dit met hun goede moed wel de baas. Samen klaren zij de klus om 71 wedstrijdvaten en 59 stands neer te zetten. Het heeft ook wel iets spannend dat het weer iets anders is dan je gewend bent. Ze zullen zeker hun best doen om het er op zijn paasbest uit te laten zien; zoals in een eerder artikel gesteld immers, komen ook vier topkwekers uit Japan de show bezoeken. Jij toch ook?

Alle informatie over het adres, de openingstijden en meer vind je op de event pagina van de Belgian Koi Show op deze site door deze link te volgen.

Series Navigatie<< Ontmoet dit weekend 4 TOPKWEKERS uit JapanWin als bezoeker in Hasselt een SFF Tancho (Video) >>

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Comments are closed.