De Watertuin Naaldwijk; Prachtige venue waar nog meer in zit!

Dit jaar werd de Young Holland Koi Show georganiseerd in De Watertuin in Naaldwijk. Een unieke locatie. Achter het All-in restaurant ligt de verrassing van de dag: Een prachtig aangelegde Japanse tuin met veel serene hoekjes, waar menig tuinliefhebber bij kan watertanden.

Most tiert weelderig in de watertuin Naaldwijk

Most tiert weelderig in de watertuin Naaldwijk

De Watertuin Naaldwijk bekeken

Bij binnenkomst, kom je langs de trots van de eigenaar. Een 900 jaar oude Olijfboom. Deze is speciaal geïmporteerd door de eigenaar. Ook zijn er veel azalea’s, mossoorten en Japanse Esdoorns te vinden. Een veelheid bruggetjes en stroompjes geven je het gevoel dat je verdwijnt in een groot Japans woud.

Een veelheid bruggetjes en stroompjes geven je het gevoel dat je verdwijnt in een groot Japans woud

Bij elke hoek ontdek je wat nieuws, een prachtig bloeiend vergezichtje of een met mos overgroeide shokubai.

de watertuin Naaldwijk geeft een combinatie van hout, water, steen en planten

de watertuin Naaldwijk geeft een combinatie van hout, water, steen en planten

In het midden van de tuin staat een prachtige serre gebouwd over de groots opgezette vijver heen. Als we een bruggetje oversteken, horen we links kletterend water en rechts zien we de Koi vrolijk happend naar ons toekomen. Uit diverse hoekjes komt gekwetter van tropische vogels en de schildpadden liggen te zonnebaden op de stenen.

koi in de watertuin naaldwijk

Koi in de watertuin Naaldwijk

Ruimte voor verbetering

Eerlijkheid gebied het ook te zeggen dat de verzorgdheid van het geheel nog wel wat beter kan in de tuinen. Voor wie op de details let of zelf handig is in de tuin ziet dat er met iets meer zorgvuldigheid in het snoeien en beplanten nog veel mogelijk is. De aanwezigheid van een aantal mooie papegaaien en bijzondere vogels leidt daarvan dan weer goed af.

De watertuin Naaldwijk beleef je stap voor stap

De watertuin Naaldwijk beleef je stap voor stap

Kortom, een perfecte plek om de Japanse schoonheid van de Koi te showen. Wij begrijpen de keuze van de NVN om hier de Young Holland Koi Show te organiseren. Ook zonder Koishow is dit een leuke plek om als je eens in de buurt bent te bezoeken.

Lees ook: Stenen moeten zich thuis voelen in een Japanse tuin!

Temeer daar achterin het complex Koi Opkweek is gesitueerd waar je heerlijk even kunt genieten van prachtige Koi en een indrukwekkende waterval. Voor €2,50 bezoek je alleen de tuin. Vanaf €13,00 eet je je buikje hierbij ook nog rond in het all-in restaurant dat aan De Watertuin vast zit.

Over Aloeske Goossens-Vosseberg

Aloeske is een ervaren hobbyiste. Het mooiste aspect vind ze de gesprekken met andere hobbyisten temidden van de rust die een vijver brengt. De Chagoi is dan ook haar favoriet. Dat de vrouw nog niet altijd wordt beschouwd als volwaardig hobbyist is een ergernis en in die emancipatie gaat ze ons graag voor.

Comments are closed.