Koi Freaks Drenthe Tour 2019 langs Sneek, Marum en Fochteloo

Noord Nederland moet op de kaart, zo dachten initiatiefnemers Marco Giethoorn, Johan Raaijmakers en Mark Drei Bier. Koi Freaks Drenthe is een regionaal  facebook initiatief met 508 leden. Daar moet toch wel wat animo in te vinden zijn voor een dagje Koi kieken, moeten de gedachte geweest zijn. Het lukte.

Het zorgt er voor dat hobbyisten van hun eigen eilandje afkomen en elkaar weer eens aankijken

Na overleg met enkele dealers ontstond het plan om op één dag met een gezellige groep langs drie dealers te trekken in Noord-Nederland. Samen Koi kijken, keuvelen over de hobby, lol maken en natuurlijk wat eten en drinken. Ja, ik ken nog die oude tijd waarin vijvertours aan elkaar werden geregen, heerlijk was dat. Het is dan ook prachtig om te zien dat dit weer gebeurd. Initiatieven waarbij hobbyisten samenkomen. Dat is goed voor de hobby, voor de beleving. Het zorgt er voor dat hobbyisten van hun eigen eilandje afkomen en elkaar weer eens aankijken wanneer ze elkaar om advies vragen.

We zien tegenwoordig toch allemaal meer Koi op onze schermpjes dan in het echt? Maar is het niet juist het meest fantastische gevoel wanneer je samen met iemand, een geliefde, kinderen of met name gelijkgezinden, die zwemmende juwelen aanschouwt. Hoe anders is dat tegenwoordig via al die digitale portalen in met name de Facebook groepen en hoe ironisch ook dat juist een Facebook groep deze tour organiseert. Het lijkt wel het gevoel van vroeger!

Laat het leiden tot groei en geniet van iedere koi en iedere druppel water die je ziet

Ik wens dan ook dat de mensen die morgen meegaan; voor zover ik weet in ieder geval dertig in getale, veel verbinding toe. Het maakt niet zo gek veel uit of er nu nog tientallen extra mensen bij zijn, je kunt immers maar enkele goede gesprekken voeren op zo een dag, maar laat het leiden tot verwondering en verbinding. Laat het leiden tot veel huisbezoeken uit vriendschap en connecties om onze hobby vanuit die nieuwe vriendschappen wild om zich heen te laten slaan. Laat het leiden tot groei en geniet van iedere koi en iedere druppel water die je ziet. Sorry ik laat me een beetje meeslepen, maar dat is ook wel erg gemakkelijk na de trailer die Robert Makker maakte ter aankondiging van het event morgen.

Meer informatie of nog meedoen, check dan nog even de Facebook Groep Koi Freaks Drenthe. Ze beginnen in de ochtend in Sneek Bij het Koicentrum van Sander Heijnen om in de middag een lunch te genieten bij ABKoi die vijf jaar bestaat en waar Arjan Bremer ook nog eens taart uitdeelt.  Afsluitend wordt er bij Frieslandkoi een barbecue gehouden en zal Danny van der veen het vlees omdraaien.

 

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App