Het lijkt wel de Formule 1, de Hamilton van deze Koishow is toch echt deze Sanke van SFF (gekocht bij Boxmeer Koi). Keurig onder de norm van 65 cm, met 64,5 cm steelt deze Sanke de show. De show wordt dit jaar georganiseerd in De Watertuin in Naaldwijk. Al tijdens het jureren staat Stefan Gommers (uit Rijen) met aandacht te luisteren naar het commentaar op zijn vissen. De juryleden zijn enthousiast over zijn vat, ook de Ginrin Kohaku kan de juryleden bekoren, maar de SFF Sanke is de topper. Grote pluspunten zijn de huidkwaliteit. Een beetje body erbij zou de vis niet misstaan, maar er moet toch altijd iets te wensen blijven, is het niet? Stefan heeft deze vis nu 3 jaar en hij is er maar wat trots op.

YHKS 19 GC A 2

Grand Champion A Young Holland Koi Show 2019

De show wordt georganiseerd door de NVN (Nishikigoi Vereniging Nederland) en is de enige in zijn soort. Aan deze show mogen alleen maar hobbyisten meedoen, met vissen kleiner dan 65 cm. Een enkele vis wordt gediskwalificeerd, net te lang met 66 cm. Zo heeft iedereen de kans om kennis te maken met het showen van Koi.
’s Morgens worden de vissen gebracht en gaan ’s avonds weer naar huis. Zo is het dus relatief een kleine investering voor een hobbyist.

Bijzonder aan deze show is dat je vooral de hobbyisten onder elkaar ziet. Dit In tegenstelling tot andere shows, waar veel kraampjes met vis- en vijverbenodigdheden, is hier nog echt de aandacht voor de hobbyist. Die hoor je dus ook veel onder elkaar praten: “Mooie body heeft jouw Sanke” of “wat is de shiroji van jouw vis goed. ” Veel eerst complimenten en waardering onderling.

Tekst: Aloeske Goossens-Vosseberg

Over De Redactie

De Redactie is de smeltkroes van schrijvers en auteurs binnen Team KoiQuestion. Zij plaatst goedgekeurde berichtgeving vanuit algemeen perspectief of van een externe bron. Vragen of tips voor de redactie? e-mail naar redactie@koiquestion.com

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App