Anniversary Award Euregio Koi Show voor size 10

Het is de tiende editie, het tweede lustrum, het eerste voltooide decennium aan Euregio Koi Show. De nuchtere Tukkers zijn niet snel van hun à propos, doch helemaal stilletjes wilden ze het ook niet aan zich voorbij laten gaan. Ter viering werd een jubileum award in het leven geroepen. En wat is er nu toepasselijker voor een tiende editie dan een Koi in size 10?!

JC s10 EKS 19

Tjaard van Balen gaf goed gehoor aan deze oproep. Hij bracht niet één, maar twee Koi van boven de meter in op Oldenzaal. Vaak zeggen ze dat honden vaak lijken op hun baasjes, maar in Ridderkerk doen ook de Koi niet onder. Tjaard was al de langste dealer, maar heeft dus ook de langste Koi. De meterlange Maruten meet 101 cm. Ze is één centimeter korter dan haar zus, maar die werd reeds de Jumbo Champion  award toegekend en maakt derhalve per definitie geen kans meer op een andere award. De jubileum award is toch in ieder geval tot 2029 titelhouder. Yamatoya, negen jaar, geselecteerd als Nisai; 101cm.

Series Navigatie<< Laat dag 2 in Oldenzaal maar beginnenGoshiki kaapt Senior Tategoi award >>

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App