Conias Goshiki brengt hobbyist Kevin Korenromp Major Award

Een niet alledaagse uitslag in Oldenzaal. We treffen een nisai Goshiki namelijk die voor alle Gosanke langsglipt en de Best Tategoi Award grijpt. Vanuit de gelederen van Koi-s-Enter Twente is het de hobbyist Kevin Korenromp die de prijs in de wacht sleept. De tategoi meet 58cm. 

niemand vind het niet-logisch dat deze Koi deze prijs pakt

Vorig najaar geselecteerd bij Conias door Wiechert Fuit, was de potentie reeds merkbaar aanwezig. De bouw is zoals je het graag ziet met lengte, een sterke bouw en een prachtige overgang van het hoofd naar de body. 

ST EKS 19

Desgevraagd vindt eigenlijk niemand het niet-logisch dat deze Koi deze prijs pakt terwijl het toch in negen van de tien gevallen een Kohaku, Sanke of Showa is die dit eremetaal op het blazoen prijkt. Maar het is niet voor niets de tiende editie, dus als het dan 1 op de 10 moet zijn…

Wat de toekomst zegt over deze Koi weet je niet, maar het feit dat de vis buiten de lichaamsbouw ook beschikt over een goede pigmentatie, waarbij het Beni nagenoeg onbesmet is gebleven van sumi en de zachte en subtiele, maar ook vooral het gelijkmatig verschijnen van het grijs-blauw-zwart in het shiroji maakt dit tot een opmerkelijke potentievolle Goshiki; genoeg om te worden verkozen tot Senior Tategoi.

Kevin Korenromp (Links) en Wiechert Fuit

Series Navigatie<< Jubileumprijs naar meterlange Maruten van YamatoyaMajor Awards Euregio Koi Show 2019 >>

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App