Zeeuwse hobbyist goed voor zilver in ijzersterk deelnemersveld

Marco den Boer doet voor het eerst mee op de Koishow in Oldenzaal en dat deed hij niet onverdienstelijk. Terwijl iedereen gespannen afwachtte op de bekendmaking van de Supreme Champion en daarbij de blik wierp op een rij met vaten in een zekere hoek, werd de banner met de prijsvermelding opgehangen in een heel andere hoek. En wel bij het vat van Marco den Boer, Koihobbyist uit Zeeland.

Marco den Boer kocht de Koi als tosai aan op de SFF Auction vanaf een foto

In een gesprek vertelt hij het imposante verhaal van de fabuleuze Sanke. Niemand minder dan hijzelf, kocht deze Koi aan in samenwerking met toenmalig dealer Joachim Clement van ’t Viske. De vis, gekweekt door Sakai Fish Farm, was toen amper een jaar oud. Marco moest zijn beslissing maken vanaf een enkele foto. Nu, bijna acht jaar later, een weloverwogen risico, een gouden greep met een zilveren penning.

SC EKS 2019f

De Koi is daarop 1 jaar in Japan gebleven waarop de vis bij de hobbyist zelf groot is geworden. Het verdient dan ook niet minder dan een ovatie om deze bijzonder prestigieuze prijs binnen te harken op een Koishow met een spelersveld als hier in Oldenzaal. Het is de eerste keer dat Marco den Boer mee doet aan een Koishow.

Series Navigatie<< M-Sakura Grand Champion Euregio Koi Show 2019Emancipatie Voltooid; Grand Champion B voor mannelijke Yamabuki >>

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App