Mature Champion is stiekem nog maar yonsai

Het is onmogelijk voorbij te lopen aan deze Showa van Koi Centrum Uckermark van Frank Rehbein.  Ze beschikt over een bizarre schoonheid; de kleuren en de tekening maken de Koi echt wow! Rob de Vos, als importeur en tolk verantwoordelijk voor de begeleiding van de kwekers tijdens hun bezoek en dus ook ooggetuige van het jureringsproces zei dat het niet veel had gescheeld of deze Koi had nog hogere ogen gegooid.

 “Zeker twintig minuten liepen ze (de Japanse kwekers Suda en Hiroi en Toën Feyen RED.) heen en terug en discussieerden met serieuze blikken. Uiteindelijk heeft de body de doorslag gegeven anders was ze Grand Champion geworden.”

Voor deze Koi van Momotaro is dat geen ramp; ze is nog maar vier jaar. Ook Markus Schmid, eigenaar van de Grand- en Supreme Champion zei in een interview het diepste respect te hebben voor deze Koi. Ze is eigendom van Koi Centrum Uckermark. Deze Duitse dealer won vorig jaar de Grand Champion 2018 op dezelfde show. De Showa is woest aantrekkelijk met verblindend shiroji en een heel gave in sumi op het hoofd getekend.

MC Berlijn 2019

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App