Winnaar Grand Champion Award GERMAN SHINKOKAI KOI SHOW 2019 

Nog voordat de expositie van Koi is geopend voor het publiek, zijn alle Major Awards reeds bekend en prijken boven de wedstrijdvaten. De bokaal blijft binnen de grenzen deze keer en komt toe aan Koi-Schmid, een Duitse Koi dealer. Met zijn Marudoh Sanke van 91cm laat hij weer eens een Taisho Sanke met de titel strijken. Het gebeurd niet vaak dat deze variëteit, toch behorende tot de grote drie, het Gosanke, de hoogste positie weet te veroveren.

Volgens de dealer Markus Schmid, die wij eerder al eens interviewden in september 2017 toen hij verantwoordelijk was voor de Grand Champion op Italiaanse Koi Show, geeft aan dat het vooral de huidkwaliteit is van deze Koi die echt ‘hervorragend’.

GC Berlijn 2019

“Es ist unsere Leidenschaft aus einem guten Koi einen besseren Koi zu machen und dabei selber immer weiter zu lernen. Das wirklch schöne an diesem Sanke ist das sie noch weiter wachsen wird und dabei eine Hautqualität hat welche wirklich einzigartig ist.

Ein Sanke der zur europäischen Top Spitze gehört.” Aldus de winnaar op zijn website nog voor de uitslag van deze show bekend werd.

De Koi is vrouwelijk en in het zevende levensjaar. Het is dan ook aannemelijk dat het niet bij deze 91cm blijft. Hisashi Hirasawa, de sitting shacho (baas) op de Marudoh Koi Farm zal ook in zijn nopjes zijn met de ontwikkelingen van deze Maruten Sanke. 

Voor de dealer uit … betekent het de dubbelzege. Ook de Supreme Champion viel hem ten deel namelijk, waarover later meer.

Series Navigatie<< Op naar Berlijn, op naar de German Shinkokai Koi Show 2019Jolie Rose lost belofte in op German Shinkokai 2019 >>

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App