Nog enkele weken en dan is het zover; de koeien mogen weer de wei in. Tevens is het dan tijd voor Oldenzaal; daar vinden we namelijk de eerste openlucht Koishow van het jaar! Man, wat een zin heb ik daar in. En het is de tiende keer dat deze wordt gehouden. Tijd om frontman Patrick Beld eens te tackelen wat ze allemaal in petto hebben die Tukkers.?

bonsai-koi-wedstrijd-het-hulsbeek-oldenzaal

de showposter

Volle bak eh vat! Zoals verwacht is de wedstrijd volle bak; 73 vaten maar liefst. Natuurlijk is de titelverdediger; Tjaard van Balen aanwezig. Ook Kim’s Koi wordt aangekondigd door de organisatie. De Belgische dealer wilde wat grotere jongens of meiden meebrengen. We zijn benieuwd. Natuurlijk gaan we nog wild speculeren op wie en welke Koi, maar om voor nu vast te stellen dat de wedstrijd weer een heel sterk speelveld zal kennen volstaat voor nu. Er zijn namelijk veel andere zaken die het vernoemen waard zijn. Zo breidt de show uit naar 36 stands. Dat zijn er zeven meer dan vorig jaar. Hard work pays off zullen we maar zeggen.

DSC_0209

Een heerlijke buitenshow die het seizoen aftrapt

Verscherpt protocol
Wanneer ik Patrick vraag wat toch de kracht is van deze show dan wijst hij zonder twijfelen op het team. Dit zal de tiende editie zijn waarvan er zeker een dozijn aan bestuursleden en vrijwilligers reeds vanaf het eerste uur bij zijn. Dat maakt volgens Patrick ook dat ze er dit jaar een stapje bij kunnen doen. “We hebben het protocol ter preventie van kruisbesmetting aangescherpt”, zegt hij. “We kochten extra vaten uit Engeland, meer schepnetten en het ontsmettingsvat wordt groter. Ook zullen er tussen ieder vat spatschermen geplaatst worden.”

Lees hier hun vernieuwde protocol

Spatschermen
Navraag wijst uit dat het echt om ieder vat gaat. Vaak worden spatschermen alleen geplaatst om verschillende deelnemers af te schermen. Dit heeft echter als nadeel dat je aan het aantal vaten vaak kunt zien of het een dealer of hobbyist betreft. Een wanneer je een enkele vis herkent, weet je meteen van wie de hele reeks is. Geen ideale situatie wanneer je zoveel mogelijk een onbevangen jury wilt. En wie zegt dat alle Koi van een dealer uit een enkel systeem komen?! Een goede oplossing dus! Spatschermen zorgen ervoor dat er middels opspattend water geen kruisbesmetting plaats kan vinden.

DSC_0221

Kindershow
Dat de vissen in goede handen zijn, kunnen we nu wel stellen. Om er ook voor te zorgen dat de hobby in goede handen is, wordt er op de Euregio Koi Show 2019 ook een podium geboden aan kinderen. Net als vorig jaar zal de jeugd in een apart opgezette show kunnen proeven hoe spannend het is om aan een Koishow deel te nemen.

WhatsApp Image 2018-05-31 at 21.01.45

De kindershow was vorig jaar een succes en een leuke toevoeging

Gratis tickets
Zoals het een goede traditie betaamt, mogen we ook dit jaar een tiental vrijkaarten weggeven aan onze trouwe volgers. Wat je daarvoor moet doen? Onze nieuwsgeving in de gaten houden. ?

WhatsApp Image 2018-05-31 at 23.23.48

Journaille
Als KoiQuestion zullen we paraat zijn. Met het gereedschap dat beeld- en geluidsapparatuur heet zullen we de wedstrijd en alles eromheen voor
jullie verslaan op onze website, Social Media en verder. Wie wordt er Grand Champion? Wie en wat is er zoals nieuw en welke verhalen spelen zich er af rondom de vaten? Je leest alles over deze en andere shows ook dit jaar weer op KoiQuestion.

https://www.euregiokoishow.nl/
https://www.facebook.com/euregiokoishow/

 

Series NavigatieGratis toegangskaarten Euregio Koi Show 2019 >>

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App