Reisje naar deze Koifarm pikt Ruud graag mee

Gewoon omdat het kan, even een weekendje met Maurice, van Izumo en 14 anderen de farm van Jos, Ernst en Merv bezoeken. Altijd gezellig!

WhatsApp Image 2019-04-27 at 07.36.40

Zoals gebruikelijk gaan we met de auto, eigenlijk met busjes, omdat we dan de tijdsplanning volledig aan ons zelf hebben. Donderdagavond vanaf 20.00 uur kwamen de meesten in aan in Rotterdam, onderweg pikten we nog twee Koigekken op en rijden we met diverse tussenstops naar de Farm. Zoals gepland komen we rond ontbijt tijd aan en daarna vallen we meteen met onze neus in de boter. We gaan een van de splinternieuwe geplaatste silo-achtige vijvers afvangen. Robbert en later Klaas mogen het water in en alle Koi, het blijken er ruim 400 moeten gesext worden.

Één voor één worden alle Koi gevangen, geïnspecteerd, gesext en gesorteerd. Al snel wordt er een treintje gevormd richting de truck waar twee bakken water op staan. Links komen de vrouwtjes, rechts de mannetjes en NEE dat heeft verder geen politieke reden. Jos sext en sorteert de Koi en mijn medereizigers kijken toe, volgen zijn uitleg en helpen mee de Koi te vangen en verplaatsen. Met behulp van de Koisokken gaan de vissen de bakken in. Bovenop staan Marcel en Maurice. Zij tellen en zorgen er voor dat de Koi in de juiste bakken gaan.

WhatsApp Image 2019-04-27 at 07.40.22

Hierna gaan ze de mudpond in wachtend op nog betere tijden/verdere ontwikkeling en nog weer later waarschijnlijk een nieuw baasje. Overigens wil ik nog maar weer eens benadrukken dat Yoshikigoi Farm de enige farm ter wereld is die door middel van certificaten en veterinaire attesten kan aantonen volledig KHV en SVC vrij is. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat je een nieuwe aanwinst van Yoshikigoi rücksichtslos zonder quarantaine procedure in de vijver kunt plaatsen, maar wel dat je je over deze ziektes in elk geval geen zorgen hoeft te maken.

WhatsApp Image 2019-04-27 at 07.36.40 (2)

De eerste dag op de farm vliegt voorbij, aan tafel zie ik vermoeide tevreden “kopjes” om mij heen genieten van heerlijke schnitzels, biertjes, frisdrank en later op de avond mooie single malts. Het was een mooie dag! Ik zeg morgen nog zo een!

WhatsApp Image 2019-04-27 at 07.36.23

Tekst en foto’s: Ruud Besems
Met dank aan Maurice Kempers van Izumo en Jos Aben van Yoshikigoi Koi Farm

Over Ruud Besems

Ruud Besems is 90, oh nee actief in de hobby sinds de jaren '90 en heeft diverse bestuursfuncties gehad binnen de NVN. Momenteel is hij ZNA Trainee Judge en organiseert hij samen met Ronald Stam Koi trips onder de vlag R&R Koi. Zij organiseerden in 2017 ook de Koi Show Goes. Voorts geeft Ruud workshops en legt hij vanuit zowel de KVA als de AK gezondheidsbezoeken af.

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App