Louis bracht ons een waaier van kleuren

Ik zie hierin sterk een parallel naar onze koihobby; “Het zijn altijd de mooisten die te vroeg heengaan.”
Louis was een mooi mens, wat zeg ik; een prachtig mens. Zolang ik mij kan herinneren zie ik een kleine, immer goedlachse man rondlopen op de koishows. Of het nu de Belgische Koi Show was of de Holland Koi Show, Louis was er altijd met in zijn kielzog… “ons Joseeke”. Hierin gaat verandering komen en daar zullen wij allemaal aan moeten wennen. Ik als trainee en ook het merendeel van de huidige juryleden in België en Nederland. Louis Vanreusel is op maandag 15 april 2019 overleden.

Louis Vanreusel

Louis Vanreusel op zijn best

Louis Vanreusel tijdens een seminar

Louis Vanreusel tijdens een seminar

Wij werden allemaal gevormd, geënthousiasmeerd en opgeleid door Louis. Ik kan mij nog heel goed de vorige juryopleiding herinneren, ik coördineerde, vanuit mijn toen nog bestuurlijke functie, een deel van deze opleiding die in aanvang gegeven werd door Louis Vanreusel. De bevlogen wijze waarop hij sprak over zijn juwelen en de passie voor het jureren die hij overbracht bleven mij altijd bij.
Vanaf het moment dat onder andere Mark Kleijkers, Joop van Tol, Ronald Stam en Anja en Richard Albertsboer afstudeerden als jurylid hoopte ik snel aan mijn opleiding te kunnen beginnen. Ik had uiteraard het geluk dat ik heel vaak bij de studiedagen aanwezig kon zijn. Mede daardoor leerde ik al veel, heel veel terwijl mijn opleiding nog niet eens begonnen was. Maar het jureerzaadje werd wel in die periode geplant.

Louis was een mooi mens, ik denk zelfs wel de mooiste mens van de koiwereld.

Overigens was Louis niet zomaar een jurylid. Hij is bij mijn weten het eerste jurylid die zowel ZNA als BKKS jurylid was. Om zijn kennis verder te kunnen delen, dan alleen maar aan (aspirant) juryleden, schreef Louis het boek “Een waaier van kleuren”.
Louis stopte vorig jaar officieel met jureren tijdens de shows, mijn laatste ervaring met hem was tijdens de Belgische Koi Show. We zaten samen in een team, nog één keer samen jureren, het was toen al te merken dat zijn gezondheid achteruit ging. Met zijn jureer ogen was echter nog niets mis, zelfs toen wist hij mij nog veel aanvullende zaken te leren. Dit artikel gaat nu hoofdzakelijk over mijn ervaringen met Louis, hij was echter een leraar voor velen naast mij.

35577075706_b4e9f7af44_o

Louis Vanreusel stak graag zijn hoofd om de hoek op shows en stak zijn mening over Koi niet onder stoelen of banken.

Maandag 15 april is Louis overleden aan de gevolgen van een drievoudige bypass operatie die gevolgd werd door een hersenbloeding. Ik wens, mede namens het gehele team van KoiQuestion, Josee, Danny, Wesley en alle overige nabestaanden heel veel sterkte met het verwerken van dit verlies. Louis was een mooi mens, ik denk zelfs wel de mooiste mens van de koiwereld.

Ik hou me echter vast aan het feit dat niets voorgoed verdwijnt zolang we de herinneringen bewaren.
Rust zacht lieve Louis Vanreusel, je laat een niet te vullen leegte achter in onze koiwereld. Ik ben er van overtuigd dat je ook daar waar jij nu bent zult kunnen genieten van die waaier van kleuren die onze geliefde koi creëren.

36089404850_bda7675fe1_o

Over Ruud Besems

Ruud Besems is 90, oh nee actief in de hobby sinds de jaren '90 en heeft diverse bestuursfuncties gehad binnen de NVN. Momenteel is hij ZNA Trainee Judge en organiseert hij samen met Ronald Stam Koi trips onder de vlag R&R Koi. Zij organiseerden in 2017 ook de Koi Show Goes. Voorts geeft Ruud workshops en legt hij vanuit zowel de KVA als de AK gezondheidsbezoeken af.

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App