Moessonstorm raast over Young Koi Show in Japan

In Japan speelt zich dit weekend de Young Koi Show af, een show speciaal voor vissen tot en met 63 cm. Het wordt de Wakagoi genoemd en staat te boek als de tweede Koishow in Japan en de wereld. Met veel bewondering wordt altijd uitgekeken en opgekeken naar de parels die deze show bevat. Het is de 36e editie en de show wordt steevast gehouden in de Nagaoka. Buiten veel belangstellenden kreeg de show ook bezoek van de moesson.

Grand Champion Wakagoi Show 2019

Johan Leurs heeft er naar waarschijnlijkheid veel van meegemaakt en ook dit jaar is hij aanwezig. Koi Zanmai kiekt er de kampioenen en als we de Grand Champion bekijken dan kunnen we niet anders dan met de mond open staren… en daarna verder lezen onder de foto.

SFF Kohaku owned by Mr.Shugo Hoshino. Picture courtesy by Koi Zanmai

Een fantastische vierstap Kohaku die net als de Grand Champion van de All Japan op een veiling voorbij is gekomen van de kweker; Sakai Fish Farm. De pigmentatie op deze Koi is fabuleus en ook het sashi en kiwa is volledig ingeklaard. Dat betekent in het kort dat het patroon scherp en in direct contrast met de witte huid is afgelijnd. Zo wil je een Koi zien op de show; gefinisht.

Runner-up Champion Wakagoi Show 2019

Ook de Runner-Up willen we niet aan jullie voorbij laten gaan;

Kohaku owned by Kiki Sutarki. picture courtesy by Koi Zanmai

Als je dit zo ziet vanaf de foto dan moet het wel een close call geweest zijn. Ook bij deze Kohaku zien we een werkelijk onwaarschijnlijk diep en egaal pigment. Het rood is dieper dan die van de Grand Champion. Het shiroji lijkt ook witter te zijn en de bouw is erg vol en torpedo-achtig. En kijk naar de dikte van die backbone. Dat verklaart ook de sterke bouw want die moet wel gedragen worden.

en misschien is dat ook waar Koi van dit kaliber stuivertje om wisselen

Close call

Het moet dichtbij elkaar hebben gelegen, afgaand op deze foto was mijn stem waarschijnlijk naar de runner-up gegaan. Kijk eens naar de natuurlijke aflijning van het patroon op het hoofd. Dat zie ik zoveel grager dan dat ‘te’ perfect ronde. Voor mij een heel charmante Koi, dat wordt mede veroorzaakt doordat het patroon iets minder traditioneel is en misschien is dat ook waar Koi van dit kaliber stuivertje om wisselen wanneer het op de jurystemmen aankomt. De Koi is in eigendom van Kiki Sutarki.

Check de Champs: Vind veel van de andere kampioenen op Koi Zanmai

Moessonstorm

De Show verliep niet in alle rust. Aan het eind van de show besloot de moesson er zijn toorn over uit te spreken. Met een behoorlijke windkracht en regen werden hierdoor veel stands verwoest. Er raakte niemand gewond en ook de Koi bleven allemaal ongedeerd. De moesson, die wordt veroorzaakt door een combinatie van wisselend windrichtingen en een sterk veranderend weerbeeld hierdoor, kon het succes van de show niet in de weg staan. Wel moesten de handen ineen worden geslagen om alles op te ruimen en verder schade te voorkomen. Het voermerk JPD was standhouder en zag zes stands tegen de vlakte gaan.

Yoshida-san, eigenaar van JPD Koi Food bij zijn stands die tegen de vlakte gingen. Picture courtesy by Cherine Chu.

Bijna alle stands moesten eraan geloven.

Gelukkig wordt er bij het opruimen meteen veel hulp geboden.

Zelfs de oudsten steken de handen uit de mouwen.

Er zal zeker een bepaalde schadepost zijn voor de standhouders

uitgelichte afbeelding; picture courtesy by Koi Zanmai.

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Comments are closed.