12 nieuwjaarsresoluties voor de Koi keeper

We zijn alweer bij het laatste deel van de nieuwjaarsresoluties. Het is inmiddels alweer eind februari, dus het Koiseizoen zal weer snel van start gaan. Hopelijk heb je je ideeën uitgedacht en misschien hebben we je nog op een idee gebracht. Nummer 11 en 12 is niet alleen een keuze. Ze zijn tevens makkelijk te combineren. Zeker nummer 12 willen we iedereen adviseren voor 2019. Geniet van de momenten bij de vijver en we wensen je een fijn Koi-jaar!

Yolanda at Yoshikigoi

Zelf Koi afvangen en niet te ver reizen?

11. Bezoek de Yoshikigoi Farm in Polen.

Japan is de ultieme Koireis waar veel hobbyisten van dromen. Echter dichterbij liggen ook schitterende Koifarms. Daarvoor hoef je niet per se naar het land van de rijzende zon. In het bijzonder noemen we de Yoshikigoi Farm in Polen, waar Jos Aben al jaren met veel succes Koi kweekt. Het voordeel van Polen ten opzichte van Japan is dat je van dichtbij kunt zien hoe een Koikweek in zijn werk gaat, zonder hoge kosten cq een verre reis te maken. Tevens is er geen taalbarrière. Ik schud maar even wat voordelen uit mijn mouw. Mensen die je zijn voor gegaan, waaronder ikzelf, spreken altijd van een super ervaring.

Yolanda at Yoshikigoi

Een gave ervaring, een droom van veel hobbyisten

Onder andere KoiKiyoubai en De Waterhof – koi & filtertechniek zullen in 2019 reizen gaan verzorgen naar Polen. Ga je ook naar Polen of organiseer je een reis naar deze farm zet zeker je reactie op Facebook.

Yoshikigoi SVC en KHV vrij

Wist je dat de Yoshikigoi Farm in Polen de enige Koi farm in Europa is dat een erkende SVC en KHV vrije status heeft Hiervoor moet de farm aan zeer strikte regelgeving en inspecties voldoen. Een unieke prestatie die vooral het welzijn van de vissen enorm ten goede komt. Binnenkort meer over wat deze status exact betekent.

Lees hier een reisverslag naar deze farm: Als jullie me missen….

12. Meer tijd doorbrengen bij de vijver

Een advies voor elke hobbyist. Dagen vliegen voorbij. Wij, Nederlanders, zijn een gehaast volk en vergeten daarbij wel eens om te genieten. Neem de tijd om te genieten bij de vijver. Zet er eventueel een barbecue naast en met een glaasje rosé in de hand voel je je als een god in eigen tuin. Wissel tijdig van blik tussen die mooie Kohaku en het schroeien van het vlees en andersom.

WhatsApp Image 2019-02-10 at 10.08.01

Dat duurt nog wel even voordat we met onze voetjes in het water willen hangen

Als je iemand hebt waarmee je de passie van Koi kunt delen kun je eindeloos blijven kletsen over de ontwikkeling van je Koi en dan is het maar goed dat het steeds langer licht wordt. Pak gewoon je agenda en plan een paar uurtjes ontspanning aan de vijver zoals je ook een afspraak bij de dokter maakt; het komt je gezondheid zeker ten goede.

WhatsApp Image 2019-02-10 at 10.35.41

Genieten is het advies voor 2019!

 

Series Navigatie<< Koishow of cursusje meepikken? Welke dagbesteding mag je niet missen in 2019?

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Comments are closed.