12 nieuwjaarsresoluties voor de Koi keeper

In deel vijf van deze zesdelige serie vragen we je weer te kiezen. Dit keer gaat het om niet om per se een grote investering qua geld maar misschien wel in jezelf. We hebben echter maar een beperkt aantal vrije dagen en je moet ook nog eens een keer bij je schoonouders op bezoek.

9. Cursusje meepikken

Er zijn dealers die na de recente KHV uitbraak in Japan zich voor het eerst verdiepten in dit virus. Mooi natuurlijk als er nooit eerder behoefte toe bestond, maar jezelf voorbereiden op wat kan komen is wellicht een betere volgorde. KoiQuestion en KoiToday hebben na een zeer succesvol jaar van gezamenlijk Koicursussen organiseren deze samenwerking nu bestendigd voor onbepaalde tijd en naast de geijkte en zeer waardevolle cursussen over waterkwaliteit en visziekten organiseerden we zelfs heuse praktijkdagen.

cursussen

Een cursus volgen is altijd een goed idee!

Maar we ontwikkelen ons repertoire voortdurend en nergens op de wereld vind je de kwaliteit cursussen die wij aanbieden. Klinkt dapper, maar we zijn er wel van overtuigd en trots op want het komt het dierenwelzijn ten goede maar ook je plezier als hobbyist. Ik vind dan ook dat iedere zichzelf serieus nemende (beginnende) hobbyist zou zichzelf op moeten leggen om ieder jaar tenminste één cursus te volgen. Als dealer moet je jezelf ook vooral niet te groot voelen. Kennisdelen doen we samen. Check de cursusdata in onze events via deze link.

10. Koishow bezoeken

Klinkt als een inkopper, maar wanneer ik de aantallen hobbyisten tel die diverse groepen hebben dan is het slechts een klein deel dat een of meerdere shows bezoekt. Misschien eens een goed idee om dat te onderzoeken middels een enquête. Shows vormen het hart van de Koicommunity. Voor sommigen komt dit aan als een schok; maar, ik blijf er ook in 2019 bij; Facebook is veel vaker het gezwel dan een orgaan van de Koicommunity. Op een Koishow kun je je laten inspireren; de meest geweldige Koi bekijken en de passie van hun eigenaars proeven. Persoonlijk informatie inwinnen bij standhouders; ik herhaal; persoonlijk informatie inwinnen in plaats van anderen napraten op… juist; vul maar in. Zelf je mening vormen is zo waardevol en wist je dat de Koihobby een van de weinige hobby’s is waarbij je schouder aan schouder met de wereldtop kunt staan?

DSC_0209

De eerste Koishow van de Benelux op de kalendar is de Euregio Koi Show 2019

Samen een dagtrip naar een show is gewoon supergaaf. Voor de koopjes hoef je het niet meer doen; je zou juist meer moeten willen betalen voor de efforts van de vakhandel om ook jouw hobby te propaganderen; want we vergrijzen nog steeds? (misschien ook dit eens concreet onderzoeken dit jaar). Een show moet je gewoon proeven en de kwaliteit is de laatste twee jaar beter dan ooit. Je vindt alle shows op onze events kalender. En wil je echt een leuke ervaring dan kan ik je R&R Koitravel adviseren; vorig jaar ging ik met hen naar the All England Koi Show. Fantastisch en bere gezellig was het.

Koishows

Een overzichtje van Koishows in de Benelux

Je vindt alle Koishows in onze events kalender!

Kies voor jezelf

Oke, oke, om heel eerlijk te zijn is het niet echt een keus dit. Kies gewoon voor jezelf, doe een cursus én bezoek een Koishow, maar als je de keuze moet maken, doe dan een show minder want investeren in jezelf is ontzettend belangrijk en wie vooruitgang als hobbyist boekt, boekt vooruitgang in de hobby en diens eigen plezier.

Series Navigatie<< Meer kuubs of meer spulletjes voor je Koi dit seizoen?Gaan we naar Polen of blijven we meer thuis dit jaar? >>

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App