Wiechert Fuit wint derde prijs met NND Showa

Meedoen aan een Koishow is leuk. Winnen op een Koishow is gaaf. Meedoen aan een Koishow in Japan is geweldig en winnen op een Koishow in Japan? Dat vragen we aan hobbyist Wiechert Fuit. de hobbyist uit Twente bracht via de kweker NND een Showa in en kreeg zowaar een prijs toebedeeld.

Tiebo: Dikke Proficat Wiechert. Een prijs pakken op de grootste en belangrijkste Koishow ter wereld is natuurlijk altijd mooi meegenomen, maar jij durfde het aan in een van de zwaarste klasses; namelijk de Showa. Je pakt een derde prijs; is het dan ‘maar’ een derde prijs, hoe ervaar je dit zelf?

Showa Wiechert Fuit

Wiechert: Dank je Tiebo. Dit is mijn eerste prijs op de All Japan Koi Show.
Het klopt dat het een zware klasse is . Ik heb net 9 dagen in Japan rond gereden, heb bij verschillende kwekers de vissen gezien die werden ingezet en dat was niet mis.
De derde prijs ervaar ik eigenlijk wel als een overwinning omdat de kwaliteit overweldigend is.

Tiebo: Vertel, vertel; waar komt deze Showa vandaan, hoe lang heb je hem in bezit en waarom werd het destijds deze Showa voor jou?

Wiechert: De Showa komt van NND koifarm. (Niigata Nishikigoi Direct)
Ik heb haar nu een goed jaar in bezit . Ik heb haar gekregen toen ze nisai was en heb haar in de mudpond laten zitten tot nu sansai. Deze Showa heb ik gekregen van Makotto omdat ik een jaar er voor een Sanke had gekocht. Deze Sanke kwam helaas aan met transportbeschadiging. Dus werd me deze geschonken als een soort van geste voor dit onfortuin en omwille van de goede klantrelatie ik er inmiddels heb opgebouwd.

NND Showa Wiechert Fuit all japan Koi show

De Showa is nu sansai en meet 63 cm. Toen ze nisai was, meette ze 49 cm dus Wiechert Fuit was ook zeer verblijd toen ze met deze lengte uit de mudpond kwam.

Tiebo: Je bent al jaren een tophobbyist in de Nederkandse Koiscene en doet niet onverdienstelijk mee. Toch zit het je ook wel eens tegen en de grote prijzen blijven nog even uit. Het hoort erbij en ondanks het feit dat de liefde en gezondheid voor de Koi blijvend op nummer 1 zet; houd je die onophoudelijke passie en strijdlust; zoals ik het maar bij een handjevol wedstrijddeelnemers ken; waar komt dit toch vandaan?

de passie voor Koi en de vriendschap wat je met mensen er om heen krijgt staat voor mij op 1

Wiechert: Precies zoals je het benoemt, de passie voor Koi en de vriendschap wat je met mensen er om heen krijgt staat voor mij op 1. De prijzen die je graag wilt winnen komen vanzelf wel geduld is een schone zaak.

Tiebo: nu ik je reeds enkele jaren ken; wekt het op mij de indruk dat je de hobby beslist niet alleen beleeft; draagt dat nog bij aan de passie?

Wiechert: klopt de mensen om me heen, familie en vrienden vinden het allemaal ook heel erg leuk en helpen me altijd waar het kan. Ook is Koi-s-enter hier een grote factor in.

Tiebo: Komt deze Showa ook naar Nederland en heb je nog andere verrassingen in petto voor ons?

Wiechert: Ja, deze Showa komt naar Nederland toe en zal hier worden ingezet. Echte verrassingen heb ik niet omdat ik de meeste vissen wel plaats op social media. Maar ik heb dit jaar nog een Sanke gekocht die eerst in Japan blijft om daar mee te gaan spelen voor de prijzen. En ik heb een Sansai Kohaku gekocht die wel naar Nederland komt.

NND Sanke Wiechert Fuit

Deze Sanke werd door Wiechert aangekocht en blijft nog minimaal een jaartje in Japan zodat de hobbyist ook zijn geluk eens in de Sanke categorie kan beproeven.

Kohaku NND Wiechert Fuit

Deze Kohaku is sansai en gaat wel naar Nederland reizen. Wie weet zien we haar dit jaar terug op een Nederlandse Koi Show?

Het is gewoon een soort van trots dat je kunt voelen voor zo een hobbyist; een stukje van onszelf zoals het Nederlands elftal dat ook is. Ook voor de hobby in Nederland zijn dit soort internationale prestaties natuurlijk best van belang. Het is ook altijd een goede graadmeter voor de kwaliteit van Koi op Nederlandse Koishows in het seizoen er na. Het zijn inspirerende prestaties.

Series Navigatie<< Majestueuze Mihara X Kohaku is de klinkende runner-up in Tokio

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App