Is het nu een Sandan of een Yondan Kohaku?

Waar over de winnaar zelfs in de aanloop al weinig discussie bestond, bewees de Sakai Fish farm Kohaku het ook nog eens glansrijk en ging aan de haal met de hoogte titel op deze jubileumeditie van de All Japan Koi Show. De Runner-up strijd was dan ook een stuk spannender. Er waren immers nog maar weinig speculaties die voorbij S-Legend reikten. De verrassing komt uit de Niigata. Dainichi Koi Farm bracht eveneens een Kohaku mee naar het podium in Tokio en die maakt echt wel een verpletterende indruk. Bekijk het zelf op onderstaande foto genomen door de mannen van Koi Addicted.

Dainichi Mihara X Yondan Kohaku; picture courtesy Koi Addicted

Mihara X

De Kohaku komt voort uit de Mihara X bloedlijn. Dat is een samenvoeging van twee originele bloedlijnen van de kweker zelf; namelijk Mihara en X junior. De laatste is een mannelijke bloedlijn met een zeer hoogwaardige huidkwaliteit en is vin vrijwel alle bloedlijnen van de fameuze kweker geïntroduceerd. Uit deze bloedlijn kwam onder andere de Kohaku van MAKoi die ook al eens diverse Grand Champion prijzen won.

Lees ook: Waarom de X-Junior Kohaku nu wèl Grand Champion werd

Deze runner-up champion van de All Japan is met 93 centimeter een uitgebalanceerd brede body en magnifieke huidkwaliteit een absolute Topkoi. Het visitekaartje van Dainichi wordt hiermee nog maar weer eens uitgedeeld en de introducé volgend zal dan ook jaar nogmaals aan willen kloppen voor een trede hoger op hetzelfde podium. Het lijkt namelijk een terugkerend fenomeen dat de Supreme Champion van het jaar er voor; op gaat voor de Grand Champion titel. Alleen de toekomst kan ons dat leren.

Drie- of vierstap

Er is wat onduidelijkheid ontstaan of we nu te maken hebben met een sandan (driestap), of een yondan, (vierstap). Het zou een driestaps Kohaku kunnen zijn omdat het eerste patroon en het tweede patroon met elkaar verbonden zijn.Dat klinkt logisch, maar kijken we naar het begrip stappenpatroon dan kunnen we overduidelijk vier stappen in het patroon waarnemen. Zelf zou ik dan ook pleiten voor een yondan.

Maar of het nu drie of zestien stappen zijn; deze Koi is echt voor mij persoonlijk de verrassing van de show; hier ga je toch van glunderen? Wat een machtige Kohaku!

Series Navigatie<< Grand Champion All Japan Koi Show 2019! S-Legend Kohaku maakt het waarTukkers Triomf in Tokyo; Wiechert Fuit wint derde prijs in Showa klasse >>

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Comments are closed.